Aksje stuper på dumpingemisjon

Oslo Børs åpner opp mandag på positive trender i aksjemarkedene i USA og Asia, og god utvikling i oljeprisene.Etter 15 minutters handel står hovedindeksen i 761,10, opp 0,29 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 281 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,25 prosent til 55,76 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,48 prosent til 50,13 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Den ukentlige riggtellingen fra Baker Hughes fredag kveld viste den største ukenedgangen i antallet amerikanske rigger siden januarmåned, skriver TDN Finans. Antallet oljerigger i USA falt med 7 oljerigger til 749 i uken som endte 15. september, og antallet amerikanske oljerigger har dermed ikke steget på de siste fem ukene. I tillegg viste opptellingen for august det første månedlige fallet i amerikanske oljerigger siden mai 2016, ifølge Bloomberg News.- Det er tegn til underliggende økt etterspørsel, og nedgangen i riggtellingen indikerer noe stabilisering i markedet, sier analytiker Ric Spooner i CMC Markets til Bloomberg.Oljemarkedet venter også spent på konsekvensene av en tredje orkan, Maria, som bygger seg opp i Atlanterhavet. Maria ble oppgradert fra tropisk storm til orkan på søndag, og ble mandag oppgradert ytterligere til «major hurricane», ifølge National Hurricane Center.Partnerne i P.2170-lisensen på britisk sokkel, hvor Statoil er operatør, er enige om å bore en sidestegsbrønn til Verbier-letebrønnen. Boringen har nå startet.Jersey Oil & Gas meldte mandag forrige uke at Verbier-brønnen var tørr, og at det var usannsynlig med et stidesteg. Nå skriver imidlertid selskapet at det ikke kan utelukkes mulige hydrokarboner i en mindre akkumulering Verbier-letebrønnen.Statoil-aksjen er mandag morgen opp 0,13 prosent til 153,10 kroner. Seabird ExplorationSeabird har mottatt tegningsforpliktelser på en milliard nye A-aksjer til kurs 0,1 kroner per A-aksje.Emisjonen er avhengig av at ekstraordinær generalforsamling godkjenner emisjonen. Generalforsamlingen avholdes etter planen 2. oktober.Siste omsetningskurs var 0,67 kroner. Aksjen stuper 56,72 prosent til 0,29 kroner.Wentworth ResourcesWentworth har mottatt en betaling i Tanzania for gassalg på totalt 2,0 millioner dollar fra tanzaniansk-statlige energiselskaper.Wentworth har nå mottatt betalinger for gassleveringer i Tanzania både i juli, august og september.Aksjen klatrer 6,58 prosent til 2,43 kroner.Solon EiendomStyreleder i Solon Eiendom, Simen Thorsen, har kjøpt 155.259 aksjer i selskapet til kurs 17,9561 kroner per aksje.Thorsen la dermed 2.787.846 på bordet for aksjene. Aksjen faller 1,11 prosent til 17,80 kroner. TelenorDeutsche Bank har oppgradert sin anbefaling på Telenor til hold. Det seneste året har Telenor steget 26,36 prosent på Oslo Børs.Telenor-aksjen er opp 0,37 prosent til 163,30 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også