Analytiker: Dette er ikke godt nok

Brian Cliff Olguin; Brian Cliff Olguin

Senioranalytiker Morten Nystrøm i Nordea Markets om PGS-oppdatering.

Petroleum Geo-Services (PGS) faller onsdag ettermiddag, etter at selskapet i en presentasjon slapp en flåteoppdatering som kun viste moderat bedring i booket flåtekapasitet for 4. kvartal, sammenlignet med den forrige flåteoppdateringen, 17. juli.PGS har booket 45 prosent av flåtekapasiteten for 4. kvartal 2017, og 15 prosent av kapasiteten i 1. kvartal 2018. Det er opp henholdsvis fem prosentpoeng og uendret for de to kvartalene siden forrige oppdatering, skriver TDN Finans.- Det er svakt. Det betyr også at vi sannsynligvis ikke vil nå 100 prosent i 4. kvartal (..) Bookingen for 4. kvartal er svak, sånn er det, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS på Pareto Securities olje og gasskonferanse onsdag. «Ikke godt nok»«Dette er ikke godt nok», fastslår senioranalytiker Morten Nystrøm i Nordea Markets i et notat.Nystrøm skriver ifølge nyhetsbyrået at det er opplagt at PGS ikke har klart å sikre seg de tre multiklientprosjektene som selskapet snakket om på presentasjonen av 2. kvartal, og at dette er skuffende.Samtidig understreker Nordea-analytikeren, som har kjøpsanbefaling på PGS-aksjen med et kursmål på 40 kroner, at PGS melder om økt budaktivitet, noe som er lovende.«Begrenset visibilitet»Det understrekes også ifølge TDN Finans at dette er i tråd med kommunikasjonen fra konkurrenten Polarcus i dag, som skriver at det fortsatt er begrenset visibilitet for 4. kvartal i seismikkmarkedet, men at en rekke tildelinger ventes å bli annonsert i september.PGS-aksjen faller i skrivende stund 4,7 prosent til 15,52 kroner, omsatt for 55 millioner kroner på Oslo Børs.


Les også