Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiets økonomiske rådgiver, finansmannen Svein Harald Øygard, har nær femdoblet formuen sin på ett år til 119 millioner kroner, skriver DN.Finansmannen har i mange år hatt topplederjobb i McKinsey & Company, verdens mest kjente og prestisjetunge konsulentselskap, og ledet inntil nylig konsulentselskapets olje og gassavdeling i Latin-Amerika med base i Brasil.I februar takket han ifølge avisen ja til partnerstilling i meglerhuset Sparebank 1 Markets i Oslo.Nå viser ferske ligningstall som DN har hentet inn fra kredittvurderingsselskapet Dun & Bradstreet at oppholdet i Brasil har vært svært lukrativt økonomisk for Øygard.Finansmannen har femdoblet formuen sin fra 24 millioner til 119 millioner kroner fra 2015 til 2016. Øygard står videre oppført med en inntekt på 4,3 millioner kroner i 2016. For 2015 og 2016 - mens han bodde i Brasil - har han totalt betalt nær 2,4 millioner kroner i skatt til Norge, skriver avisen.