Ahn Young-joon

Både opp og ned i Asia

Investorene leter etter retning. Følg utviklingen her.

Børsene i Asia leter etter den videre retningen fredag, etter at Wall Street endte nokså flatt torsdag.I Tokyo faller Nikkei 0,6 prosent til 19.277,46, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 0,3 prosent til 1.593,82.Japanske myndigheter slapp fredag tall som viste 2,5 prosent BNP-vekst på årsbasis i 2. kvartal.Dette var ifølge CNBC godt under forventningene på forhånd, som pekte mot en BNP-vekst på 4,0 prosent i kvartalet.I Kina stiger large cap-indeksen CSI 300 0,1 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen legger på seg 0,2 prosent.Kina-overskuddHandelsbalansen i landet viste 41,24 milliarder dollar i overskudd i august, viser tall fra myndighetene lagt frem fredag.Konsensus lå ifølge Bloomberg på 48,5 milliarder dollar i overskudd.Eksporten steg 5,5 prosent på årsbasis, mot ventet 6,0 prosent. Importen steg 13,3 prosent, mot ventet 10,0 prosent.Råoljeimporten kom inn på 33,98 millioner tonn i august, og per utgangen av måneden var den oppe i 281,1 millioner tonn. Dette tilsvarer 12,2 prosent oppgang på årsbasis.I Hong Kong stiger Hang Seng 0,6 prosent.Ellers i Asia- og Stillehavsregionen faller Kospi-indeksen 0,2 prosent i Sør-Korea, mens finans og energi tynger Sydney-børsen - som faller 0,4 prosent.Eurorally fortsetterSamtidig fortsetter euroen å styrke seg mot dollaren, etter at Den europeiske sentralbanken (ECB) antydet oktober som en måned for beslutning om nedtrapping av pengepolitiske stimulanser (QE).Videre jekket ECB opp prognosen for BNP-vekst i 2017 fra 1,9 til 2,2 prosent. Eurosonen er ifølge Reuters nå inne i sin beste vekstperiode på 10 år.Prognosene for inflasjonen ble derimot kuttet for å gjenspeile eurostyrkelsen den siste tiden, og det er stadig langt opp til ECB-målet på 2,0 prosent.EURUSD står fredag morgen i 1,2079, som tilsvarer en styrkelse på 0,5 prosent i dagens handel.- Euroen skyter fart fordi (ECB-sjef Mario) Draghi gjorde det veldig klart at det ikke er et spørsmål om hvis, men når nedtrappingen av QE starter, skriver sjefstrateg for valuta Kathy Lien i BK Asset Management ifølge CNBC i et notat.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også