Billettsalget stuper og bedrifter booker om

Med faren for gigantstreik blant pilotene allerede torsdag, rammes billettsalget til SAS knallhardt.

Etter at partene hadde sittet mange timer på overtid hos Riksmekleren i Oslo, var bruddet et faktum mandag morgen. Bare to piloter ble tatt ut i streik, men fra torsdag blir utvidelsen dramatisk. Da blir alle de 588 norske SAS-flygerne tatt ut i streik, og streiken vil ramme all rutetrafikk, opplyser Parat.Et av Norges største reisebyråer i forretningsmarkedet, Berg-Hansen, merket allerede tidlig mandag stor pågang fra kunder som ønsket å booke om flyreiser senere denne uken.– Mange forsøker å endre til et annet flyselskap eller booker en fleksibel flybillett hos et annet selskap, slik at én av billettene kan avbestilles senere, sier Per Arne Villadsen, administrerende direktør i Berg-Hansen, til Dagens Næringsliv.Effekten av streiken har enda større innvirkning på det vanlige billettsalget:– Erfaringsmessig stopper salget av nye billetter helt opp når det kommer et streikevarsel. Det ser vi slår til nå, sier Villadsen.Håper på løsningSAS har håp om en løsning på konflikten innen den utvides. En femdagers pilotstreik i Sverige i fjor kostet selskapet svimlende 150 millioner svenske kroner.– Det er klart at denne situasjonen skaper uro for passasjerene, og det påvirker også bookingen, sier pressekontakt Tonje Sund.Med kun to piloter ute i streik fra mandag, er ennå ikke flytrafikken rammet. Fra torsdag vil imidlertid pilotforeningenes varslede tiltak påvirke trafikken langt hardere.– Vi har de seneste ukene tegnet avtaler med pilotforeningene i Sverige og Danmark, og vi arbeider for å komme til enighet også med de norske før torsdag, sier Sund til NTB.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også