Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag.«Økt geopolitisk spenning gav, ikke overraskende, aksjefall i børsåpningen i går. På slutten av dagen derimot, var det meste av fallet allerede innhentet. Lignende bevegelser har vi sett tidligere. Det betyr at aksjemarkedet, dvs. investorene, ikke lar seg skremme så lett», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, utviklingen i Asia har vært blandet tirsdag, dermed er det ingen ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. Ei heller hjalp det at viktige makrotall fra Kina overrasket positivt i natt», fortsetter analysesjefen.AsiaDen nervøse spenningen i Asia-regionen henger fortsatt over markedene etter at Nord-Koreas suksessfulle atomprøvesprenging, men har avtatt noe ifølge CNBC.Nikkei-indeksen er i skrivende stund ned 0,73 prosent til 19.365,23, mens den bredere Topix-indeksen svekker seg 0,81 prosent. Kospi-indeksen og australske S&P/ASX 200 er ned 0,23 prosent og 0,19 prosent, mens Straits Time i Singapore stiger 0,16 prosent.Sterke nøkkeltall I Kina kom Caixin PMI for tjenestesektoren inn på 52,7 poeng i august. Det er det høyeste nivået siden mai, og mot ventet 51,5. Selv om tallslippet ikke gjorde store utslag i de kinesiske indeksene, er både Hang Seng og Shanghai i positivt terreng.Nøkkeltallet er med på å sende Shanghai Composite i Kina og Hang Seng i Hong Kong opp henholdsvis 0,20 prosent og 0,10 prosent.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,19 prosent til 52,24 dollar fatet, mens WTI-oljen styrker seg 0,17 prosent til 47,48 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,66 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tekniske nivåer«Hovedindeksen endte på 745,87 mandag og falt dermed tilbake i rektangelformasjon. Indeks har motstand ved formasjonens tak på 748, og støtte ved 742 og 727-729», heter det fra Christiania Securities.USABørsene i USA var stengt mandag som følge av Labor Day.Oslo BørsOslo Børs både åpnet og endte ukens første handelsdag i rødt.Hovedindeksen endte til slutt ned 0,19 prosent, til 745,87 mandag. Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.609 millioner kroner. 
Les hele børskommentaren her.
 • SAS
 • Japan, PMI-tjenester, august
 • Kina, Caixin PMI-tjenester, august
 • Sverige, PMI-tjenester, august, kl. 08:30
 • Spania, PMI-tjenester, august, kl. 09:15
 • Italia, PMI-tjenester, august, kl. 09:45
 • Frankrike, PMI-tjenester endelig, august, kl. 09:50
 • Tyskland, PMI-tjenester endelig, august, kl. 09:50
 • ØMU, PMI-tjenester endelig, august, kl. 10:00
 • UK, PMI-tjenester, august, kl. 10:30
 • ØMU, Detaljhandel, juli, kl. 11:00
 • Norge, Boligstatistikken fra Eiendom Norge, august, kl. 11:00
 • USA, Industriordre, juli, kl. 16:00
 • USA, Varige goder endelig, juli, kl. 16:00
 • USA, API, ukentlige oljelagertall, kl. 22:30
Dette skjer i dag:Resultat, Norge:  Makro: Annet: Kilder: TDN Finans, Oslo Børs