I dagens aksjerapport har DNB Markets tatt en titt VLGC-rederiene (very large gas carriers) Avance Gas og BW LPG.- Til tross for at uværet i Mexicogulfen vil kunne dempe etterspørselen etter tonnasje, og dermed ratene i VLGC-markedet på helt kort sikt, har aksjekursene i Avance Gas og BW LPG holdt seg stabile gjennom de siste ukene. Ratene var allerede i forkant preget av redusert LPG-eksport, og de lå i august 27 prosent under nivået fra april, skriver meglerhuset.Øyner lavere raterDNB Markets har nylig tatt ned rateforventningene for 3. kvartal i begge selskapene.For Avance Gas estimeres en gjennomsnittlig rate på 11.000 dollar dagen i 2017, mens BW LPG ventes å få en rate på 17.000 dollar dagen for samme periode.- For begge aktørene venter vi at ratene stiger til gjennomsnittlig 29.000 dollar dagen for 2018 og 35.000 dollar dagen for 2019. På kort sikt, i forbindelse med selskapenes 3. kvartalsrapporter i slutten av november, er det imidlertid grunnlag for å ha dempede forventninger, heter det videre.Ser pene oppsiderDNB Markets har en kjøpsanbefaling på Avance Gas med kursmål 34 kroner, og en kjøpsanbefaling for BW LPG med kursmål 49 kroner.Avance Gas stiger 0,9 prosent til 21,70 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag, mens BW LPG legger på seg 2,3 prosent til 33,67 kroner.Analytikerne ser dermed en oppside i Avance Gas og BW LPG på hhv. 57 og 46 prosent fra dagens nivåer.