Pilene peker nedover på Oslo Børs fredag morgen.Hovedindeksen står i skrivende stund (klokken 09:35) i 745,81 etter en nedgang på 0,21 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 437 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av eti går og tidligere i dag.Rally i euroToneangivende Europa-børser trekker nedover.Britiske FTSE 100 faller 0,3 prosent, tyske DAX 0,4 prosent og franske CAC 40 0,5 prosent.Euroen fortsetter å styrke seg mot dollaren, etter at Den europeiske sentralbanken (ECB) i går  for beslutning om nedtrapping av pengepolitiske stimulanser (QE).EURUSD står fredag morgen i 1,2055, som tilsvarer en styrkelse på 0,3 prosent i dagens handel.- Euroen skyter fart fordi (ECB-sjef Mario) Draghi gjorde det veldig klart at det ikke er et spørsmål om hvis, men når nedtrappingen av QE starter, skriver sjefstrateg for valuta Kathy Lien i BK Asset Management ifølge CNBC i et notat.Blandet i oljeBrent-oljen stiger 0,4 prosent til 54,69 dollar fatet, som er opp fra rundt 54,25 dollar da børsen stengte i går.WTI-oljen faller marginalt til 49,03 dollar fatet. fra amerikanske energimyndigheter (EIA) viste en lavere råoljeproduksjon enn ventet i forrige uke.- WTI-oljen kan få seg et oppsving ettersom stormene begrenser produksjonen. Amerikanske raffinerier har ikke hentet seg helt inn etter Harvey, sier analytiker Fawad Razaqzada hos futuresmegleren Forex.com til Reuters.Rally i DNODNO går til topps på volumlisten med 4,1 prosent oppgang til 12,54 kroner.I natt norsk tid meldte selskapet om i Baeshiqa-lisensen i den kurdiske delen av Irak.DNO blir også operatør av lisensen, med en 40 prosent såkalt «paying interest» (32 prosent netto) - det samme som ExxonMobil.Ellers i olje faller Statoil 0,2 prosent til 148,70 kroner, mens Aker BP stiger 0,3 prosent til 148,10 kroner.Norwegian nedUtslagene blant de mest omsatte er for øvrig beskjedne - begge veier.Yara fortsetter trenden fra i går, og utmerker seg positivt ved å stige nye 0,6 prosent til 344,90 kroner.Vi tar også med BW LPG på pluss 0,8 prosent til 36,08 kroner og Gjensidige på pluss 0,4 prosent til 133,80 kroner.På minussiden korrigerer Norwegian ned 0,6 prosent til 206,80 kroner etter på leasingvirksomheten.Norsk Hydro faller 0,4 prosent til 57 kroner.Laksen fallerRelativt sett topper Avocet Mining vinnerlisten, med en oppgang på 8,7 prosent til 2,99 kroner.Nærmest følger Havila Shipping på pluss 6,7 prosent til 16 øre og Oslo Axess-noterte African Petroleum på pluss 5,0 prosent til 1,69 kroner.Ellers på Oslo Axess faller Aega 4,3 prosent til 1,35 kroner. Det er nok til å toppe taperlisten.Vi merker oss at lakseaksjene fortsetter nedturen fra i går, og Grieg Seafood utmerker seg ved å falle 2,1 prosent til 77,80 kroner.Frontline korrigerer ned etter pen oppgang i går, og faller 2,5 prosent til 43,20 kroner.