Den europeiske sentralbanken (ECB)
styringsrenten på null på dagens rentemøte.Den store spenningen dreide seg mer om sentralbanksjef Mario Draghi ville komme med nye signaler om nedtrapping av de pengepolitiske stimulansene (QE) på pressekonferansen i etterkant.Ga ingen datoPå pressekonferansen sa da også Draghi at mesteparten av QE-beslutningene trolig vil bli tatt i oktober.Han understreket samtidig at sentralbanken ikke ville forplikte seg til en dato for beslutningen.Ulike scenarier for QE-programmet - både i størrelse og varighet - var på agendaen, men Draghi karakteriserte diskusjonene som svært foreløpige.Høynet vekstenVidere jekket ECB opp prognosen for BNP-vekst i 2017 fra 1,9 til 2,2 prosent. Eurosonen er ifølge Reuters nå inne i sin beste vekstperiode på 10 år.Prognosene for inflasjonen ble derimot kuttet for å gjenspeile styrkelsen av euroen.2017-inflasjonen øynes fortsatt til 1,5 prosent, mens 2018-inflasjonen er jekket ned fra 1,3 til 1,2 prosent. Begge er langt under inflasjonsmålet på 2,0 prosent.Offensiv euroEn euro som allerede var på offensiven i forkant av rentebeslutningen og pressekonferansen, har holdt koken utover ettermiddagen.EURUSD står i øyeblikket 1,2005, noe som tilsvarer en eurostyrkelse på 0,7 prosent i dagens handel.