Finanskjendiser vil ha Venstre på Høyre-laget

Jens Ulltveit-Moe - Foto: Finansavisen

I forkant av høstens stortingsvalg satte flere av landets mest profilerte finansaktører i gang kronerulling i kulissene for å sørge for at Venstre krabbet over sperregrensen.

Jens Ulltveit-Moe, Christen Sveaas, Peter Anker, Ola Mæle og en rekke andre finansprofiler vil ha Venstre inn i regjeringskontorene, skriver DN.Ved å gi støtte til det liberale sentrumspartiet håpet de i forkant av høstens stortingsvalg å gi Erna Solberg fire nye år som landets statsminister.Nå vil de ifølge avisen ha Venstre inn i regjering.- Det er på tide at Venstre tar steget inn i regjeringskontorene for å sikre seg større makt og innflytelse. Den forrige regjeringsperioden har demonstrert at Venstre ikke er tjent med å fungere som et borgerlig støtteparti, sier finansmannen og skogeieren Jens Ulltveit-Moe til DN.Han kommer med en klar oppfordring til statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen:- Jeg håper de husker hvilket parti som sikret fire år med borgerlig flertall, de kommende ukene.Ulltveit-Moe drysset totalt ifølge avisen 200.000 kroner til Venstre sentralt og til Venstre i Akershus i valgkampen.