Yara-aksjen har fått fart på seg den siste uken. Siden 29. august er selskapets aksjekurs opp 11,6 prosent, og den positive trenden fortsetter i dag med en liten oppgang på høy omsetning. I den samme perioden har ureaprisene utviklet seg postiivt, men analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets mener ifølge nyhetsbyrået TDN Finans at den gode utviklingen skyldes flere faktorer. - Ureaprisen har steget betydelig de siste to måneder og spesielt den siste uken. Det er dog vanskelig å knytte den sterke kursoppgangen i Yara utelukkende til markedsutviklingen her og nå med negativ utvikling i valuta, høyere gasskostnader og lavere matvarepriser. Yaras inntjeningspotensiale et par år frem i tid er betydelig, grunnet mindre ny ureakapasitet etter 2017 og store kostnadsbesparelser, sier hun til nyhetsbyrået.Et annet meglerhus som er positive til Yara er Christiania Securities.Ifølge enhar meglerhuset en kjøpsanbefaling på Yara-aksjen med et kursmål på 400 kroner.