Gassprosjekt ikke rammet av Trump-sanksjoner

En arbeider på et av Gazproms anlegg - Foto: Scanpix

Nord Stream 2-planene har hittil ikke blitt ilagt sanksjoner av president Donald Trump.

Nord Stream 2-planene er ennå ikke blitt påvirket av lover vedtatt av den amerikanske kongressen som tillater president Donald Trump å ilegge sanksjoner relatert til gassrørledningene som knytter Europa til Russland.Det sier kommersiell direktør (CCO) Reinhard Ontyd for Nord Stream 2-prosjektet, ifølge Bloomberg News onsdag.- Den amerikanske presidenten kan ilegge sanksjoner, men dette har ikke blitt gjort. Vi har ingen informasjon om at han har til intensjon om å rette sanksjoner mot energirørledninger, sier han til nyhetsbyrået.Nord Stream 2 er en ny eksportrørledning fra Russland til Europa over Østersjøen. Den nye rørledningen, vil etablere en direkte forbindelse mellom Gazprom og de europeiske forbrukerne. Det vil også sikre en pålitelig forsyning av russisk gass til Europa, skriver Gazprom. Den nye rørledningen anses som spesielt viktig da Europa ser en nedgang i innenlandsk gassproduksjon og en økende etterspørsel etter importert gass.