Intex Resources melder om et resultat før og etter skatt for videreført virksomhet på minus 0,43 millioner dollar i 2. kvartal 2017, mot minus 0,63 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,01 dollar, mot minus 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor.Driftsresultatet ble minus 0,43 millioner dollar, mot minus 0,47 millioner dollar året før.Intex Resources hadde ingen inntekter i kvartalet, mot 51.000 dollar for samme periode i fjor.Sent i går kveld kunne selskapet melde om at over fem millioner kroner er hentet inn i en . I tillegg er en kroner fra Blue Ocean Investment på plass.Denne finansieringen er ifølge Intex nok til å dekke deres finansiering av Ambersaw Metallics (AMI) frem til selskapet genererer positiv kontantstrøm, videreutvikling av den nye og langt mindre kapitalkrevende tilnærmingen til Mindoro, samt selskapets generelle virksomhet.- Redusert risikoIfølge nok en separat melding vil AMI oppnå positiv kontantstrøm tidligere ventet, samtidig som kapitalbehovet blir «betydelig mindre» enn ventet.Ifølge AMIs gruveplan er malmen gjort om til konsentrat, som igjen blir gjort om til pellets og sendt til kunder.- Med prisoppgangen på FE-konsentrat med 65 prosent gehalt i det amerikanske stålmarkedet, har det blitt attraktivt å starte produksjon av både konsentrat for salg, såvel som pellets. Dette reduserer risikoen i investeringen ytterligere og gjør det mulig å finansiere utstyret til pelletsproduksjon fra salg av konsentrat, heter det i meldingen.AMI forventer å begynne konsentratproduksjonen ved utgangen av 2. kvartal 2018, og ha det gjenværende produksjonsutstyret installert innen utgangen av samme år.- Betydelig interesseAnslaget er at selskapet i den første prøveutvinningsfasen kan produsere ca. 330.000 tonn konsentrat årlig. Den nåværende salgsprisen på 65 prosent FE-konsentrat er beregnet til 93 dollar per tonn, med produksjonskostnader på 35 dollar per tonn og estimerte fraktkostnader på 15-20 dollar per tonn, noe som gir en kortsiktig EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) på 13,2 millioner dollar per år.- Vi anslår, med forbehold om relevante godkjenninger, at det totale kapitalbehovet for å starte prøveproduksjon av konsentrat, kan bli mer enn halvert sammenlignet med det opprinnelige kapitalbehovet for pelletsproduksjon, sier AMI-sjef D. Saradhi Rajan i en kommentar.AMI oppgir videre betydelig interesse fra store amerikanske aktører gjennom sin nye salgsavdeling, både for konsentrat og pellets.