Det greske tankrederiet Aegan Shipping Management som er en del av Aegan-konsernet, har bestilt fire nye tørrbukskip av typen kamsarmax ved Zhousan-verftet til Cosco Shipping Heavy Industry. Skipene som er på 82.000 dødvekttonn, ventes å bli levert fra andre halvdel av 2019 og utover. Bestillingen inkluderer også to opsjoner på ytterligere to fartøy.Nybyggene blir spunnet ut i et eget selskap som får navnet Aegan Shipping Dry Bulk. Dette markerer tørrbulkdebuten til Aegan Shipping som fra før eier fire tankskip av typen aframax. - Vi har besluttet å investere i tørrbulksektoren nå for å utnytte de historisk lave skipsprisene, kombinert med vår tro på at sektoren er på vei mot en bærekraftig innhenting innen 2018/2019, sier styreleder i Aegan Shipping Management, George Melissanidis i en kommentar.- Vi tror dette er det riktige tidspunktet å gå inn på og vi er fornøyde med å samarbeide med våre partnere i Cosco Shipping i denne spennende, nye forretningen for Aegan Shipping Management - jeg er overbevist om at tørrbulkutviklingen vil bli en stor suksess, legger han til.- Dette er en betydelig nybyggingsordre for oss og den er helt på linje med diversifiserings- og flåteutvidelses-strategien vår via moderne og effektive fartøy, sier konsernsjef Apostolos Poulovassilis.