Investorer går inn med 300 millioner i Kleven

- Vi gleder oss over å kunne bidra, sier investoren.

Kleven-konsernet har slitt med soliditeten, men fredag morgen melder sunnmøringene at investorer går inn med 300 millioner kroner i ny kapital.Hurtigruten og selskapets eiere, Petter A. Stordalens Strawberry Equity og britiske TDR, blir største aktør med drøye 40 prosent andel. Av dagens eiere skyter John Kleven AS og H-Invest AS inn ny kapital.I tillegg består investorfellesskapet av Åge Remøy og Magnus Roth gjennom InYard Invest, det familieeide tyske selskapet Lürssen-Group og investoren Per Lillebø.- Kleven kom best ut da vi skulle bygge våre nye ekspedisjonsskip. Dette viser at konsernet er i verdensklasse. Nå styrker vi Kleven, regionen og norsk verftsindustri for fremtiden og rigger for videre vekst, sier Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam i en kommentar.Hybriddrivne MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen Kleven skal bli verdens mest miljøvennlege ekspedisjonsskip. Kontrakten innebærer opsjon på ytterligere to skip av samme type.Lürssen-Group, et av verdens ledende selskaper for design og bygging av superyachter, inngikk tidligere i år også en langsiktig samarbeidsavtale med Kleven.Samtidig har Kleven reforhandlet låneavtalene med bankene.- Det er enighet mellom investorene om avtalen, men noen formelle forbehold gjelder fremdeles. Blant annet må selskapets banker og GIEK godkjenne avtalen, men de har vært tett involvert i arbeidet hele tiden, så det er grunn til å tro at også den delen av prosessen kommer endelig på plass, sier konsernsjef for Kleven, Ståle Rasmussen, i en kommentar.Stordalen viser på sin side til Klevens stolte og rike historie, som strekker seg helt tilbake til 1939.- Det er et symbol på norsk innovasjon og skaperkraft både på land og til sjøs. Klevenkonsernet har, i likhet med andre norske verft, fått merke nedturen i olje- og offshoresektoren, men kompetansen til de ansatte og Kleven-familien er bunnsolid. Vi gleder oss over å kunne bidra inn i et nytt, spennende kapittel for Kleven, sier han i en kommentar.Pressemeldingen fra KlevenPressemeldingen fra HurtigrutenTrygve Hegnar eier 5 prosent av Hurtigruten gjennom sitt Periscopus AS.