Børsene i USA åpner ned fredag morgen amerikansk tid som følge av nervøsitet knyttet til orkanen Irma, og hva Nord-Korea kan finne på. Få minutter etter børsåpning er Dow Jones ned 0,20 prosent, mens S&P 500 er ned 0,19 prosent.Nasdaq-indeksen faller 0,18 prosent i åpningsminuttene.Ekstremværet som herjer i det sørlige USA har gått hardt ut over aksjekursene til eiendoms- og skadeforsikringselskaper, men fredag ser det noe lysere ut - for aksjekursene om ikke annet. Travelers, Renaissance og XL Group var alle ned i førhandelen, men stiger noe 15 minutter etter børsåpning. Det samme gjelder bankaksjene på Wall Street.Både Goldman Sachs og JPMorgan Chase & CO falt mye i førhandelen på grunn av økt etterspørsel etter såkalte trygge havner, samt at usikkerheten knyttet til en ny renteheving innen utgangen av året, øker. I ordiær handel er de imidlertid opp med i underkant av én prosent. Wall Street mener nå at det er 31 prosent sannsynlighet for en ny renteheving innen årsskiftet.- Jeg tror at fokuset, utover orkanen Irman, er på de amerikanske statsrentene, sier sjefsstrateg hos FBN Securities, Jeremy Klein til CNBC. Etterspørselen etter trygge havner øker som følge av økt usikkerhet rundt situasjonen med Nord-Korea.