Kontraktsforlengelse for Atwood-rigg på høyere rater

Jack up-rigg får forlenget Thailand-kontrakt med fire måneder.

Atwood Oceanics har fått en forlengelse på fire måneder med Mubadala Petroleum for den 2013-bygde jack up-riggen "Atwood Orca.Arbeidet foregår utenfor kysten av Thailand. Dagraten oppgis ikke, men selskapet opplyser at den er høyere enn den nåværende dagraten.Kontrakten kan også bli forlenget ytterligere da den inkluderer to opsjoner på fire måneder der dagratene er enda høyere enn for dagens kontraktsforlengelse.Dersom ingen av opsjonene utøves er riggen ledig i august 2018, blir det opplyst. Atwood som har en flåte på ni rigger, samt to boreskip under bygging, er i ferd med å bli kjøpt av Ensco.Det gjenstår fortsatt noen hindringer før oppkjøpet kan bli gjennomført. Blant annet har enkelte Ensco-aksjonærer satt seg på bakbeina.Les også: Aksjonær raser mot riggfusjon i åpent brevAksjonærene skal stemme over fusjonen på sine respektive generalforsamlinger som skal avholdes 5. oktober.