Oslo Børs både åpnet og endte ukens første handelsdag i rødt.Hovedindeksen endte til slutt ned 0,19 prosent, til 745,87. Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.609 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen holder seg også på minus-siden og er mandag ettermiddag ned 0,17 prosent til 52,66 dollar fatet. WTI-oljen på sin side stiger 0,57 prosent til 47,56 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.TDN Finans skriver at oljeprisene til kysten av Mexicogulfen og har tvunget rundt en femtedel av kapasiteten til amerikanske oljeraffinerier ut av drift. Nedgangen i raffineringen har ført til at etterspørselen for råolje har falt, og investorene fortsetter å veie amerikansk skiferoljeproduksjon opp mot produksjonskuttene til Opec og de elleve andre landene som er med på produksjonskuttavtalen.Statoil av Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, opplyses det i en ny oppdatering. Investeringsanslaget reduseres med ytterligere fem milliarder kroner, til 92 milliarder kroner.Sverdrup-utbyggingen var halvveis i sommer og er nå nærmere 60 prosent fullført. Ifølge selskapet ligger utbyggingen  foran plan og under budsjett.I en oppdatering mandag har Deutsche Bank oppgradert sin anbefaling på Statoil fra selg til hold, melder Bloomberg, ifølge TDN Finans. Statoil endte dagen opp 0,34 prosent til 148,20 kroner.Avocet Mining Det er uklart hvorvidt det er mulig å komme til enighet om en restrukturering av selskapets balanse før datterselskapet er insolvent.Styrene i både Avocet Mining og datterselskapet Société des Mines de Bélahouro (SMB) vil møtes 8. september for å vurdere statusen på diskusjonene med kreditorene. Styrene vil vurdere alle muligheter, inkludert å erklære SMB insolvent.Ingen fikk mer bank på Oslo Børs mandag, og aksjen falt til slutt 23,28 prosent til 2,90 kroner. Ellers på minus-siden finner vi Seadrill som er dagens nest største taper etter en nedgang på 18,40 prosent, til 2,04 kroner. Vi tar også med Oceanteam, Funcom og Byggma som alle falt over 6 prosent. Norske Skog er i boks. Det er inngått en avtale med majoritetseierne av SSN (EUR 290m, 2019) om støtte av gruppens drift gjennom en rekapitaliseringsprosess.Det nyvalgte styret i Norske Skog har invitert en gruppe sentrale aktører i denne prosessen til diskusjoner denne uken. Etter dette vil styret fortsette prosessen med å utvikle et forslag til rekapitalisering for å løse selskapets finansielle utfordringer.Selskapet er også ute med et resultatvarsel. Det opplyses at estimatet for driftsresultatet for hele året 2017 nedjusteres til 700 millioner kroner.Aksjen steg 2,50 prosent til 0,82 kroner. Oljemygg oppdatererUsikkerheten rundt African Petroleum Corporations A1- og A4-lisenser i Gambia fortsetter.I en ny oppdatering mandag skriver oljeselskapet at selskapet ikke har mottatt noen tilbakemelding, formell eller av annet slag, fra gambiske myndigheter. Dette til tross for innsatsen fra selskapets side for å starte dialog, skriver TDN Finans.Oljemyggen forbereder som tidligere annonsert formell mekling for å beskytte sine rettigheter knyttet til lisensene, og vil komme med videre oppdateringer etter hvert.Aksjen ble straffet med et kursfall på 8,84 prosent til 1,65 kroner.DNB får smekk Høyesterett har avvist en anke fra DNB, som ikke ønsket at Forbrukerrådet skulle få saksøke banken på vegne av 180.000 fondskunder i et gruppesøksmål. Forbrukerrådets påstand er at DNB markedsførte og tok seg betalt for en tjeneste de ikke utførte, at de tok seg fullt betalt for et produkt som var svært likt deres billigprodukt.Forbrukerrådet hevder at 180.000 fondskunder har betalt 690 millioner kroner for mye i gebyrer til DNB.Meldingen kom helt på tampen av handelsdagen og sendt DNB ned 0,53 prosent til 150,60 kroner.