Maersk Drilling kan være i spill

Nå skal Rowan Companies være i samtaler om å kjøpe det danske riggselskapet. 

Det amerikanske riggselskapet Rowan Companies skal være i samtaler om å kjøpe Maersk Drilling, ifølge kilder med tett kjennskap til saken som Bloomberg har snakket med.Ifølge de samme kildene kan det danske riggselskapet bli verdsatt til så mye som fire milliarder dollar, tilsvarende i overkant av 31 milliarder kroner.Denne verdsettelsen kan endres etter hvert som samtalene fortsetter, blir det understreket.Maersk Drilling som har en flåte på totalt 24 rigger, derav 16 jack up-rigg, fire semirigger og fire boreskip, har av flere analytikere blitt nevnt som en av de heteste oppkjøpskandidatene i riggsektoren.- Oppkjøpsbølgen vil fortsette i år og neste år. Maersk Drilling er et av selskapene som vekker interesse, men det er også et stort selskap. Andre selskaper som blir sett på som oppkjøpskandidater inkluderer Odfjell Drilling, og kan også inkludere selskapene som er under restrukturering, sa analytiker Sondre Stormyr i Danske Bank Markets til bransjenettstedet Shippingwatch etter at Transocean hadde lagt inn bud på Songa Offshore tidligere i høst. Kilder med tett kjennskap til Transocean uttalte til Shippwatch at Maersk Drilling skal ha blitt vurdert før de landet på Songa Offshore.Maersk-selskapet ble valgt vekk på grunn av for høy pris, samt at Songa-flåten var mer passende for Transocean, ifølge de samme kildene.  Også Tor Oalv Trøims Borr Drilling skal angivelig ha vist interesse for det danske riggselskapet.- Det ville vært et stort oppkjøp, men de har noen interessante eiendeler, uttalte Trøim i et intervju med Shippingwatch i mai.Ifølge Stormyr ville det ikke vært umulig for hverken Transocean eller Borr Drilling å ta over Maersk Drilling dersom de kunne kommet til enighet om pris.