Medisinselskap steg 72 prosent på røde børser

Det var kun Dow Jones som endte fredagen så vidt opp på Wall Street.

Frykt for utfall av naturkatastrofen Irma og uroligheter i Nord-Korea smittet over på markedet fredag, og på Wall Street satt investorene stille i båten.- Det er ikke overraskende at vi ser en avtagende risikoappetitt i forkant av helgen, når det ventet at nok en orkan skal herje i USA. Spesielt ikke med tanke på den geopolitiske trusselen fra Nord-Korea og blandete makrotall fra Kina, som setter spørsmålstegn ved den globale tilveksten, sier Mike van Dulken, analytiker i Accendo Markets, til Marketwatch.com.Av de tre USA-børsene var det kun Dow Jones som steg marginale 0,1 prosent, mens S&P 500 endte ned 0,2 prosent og teknologitunge Nasdaq falt 0,6 prosent.Store, tunge selskap som Apple, Facebook og Alphabet endte ned mellom 1,0 og 1,6 prosent.Innenfor finanssektoren var det en rekyl blant en rekke forsikringsselskap. AIG la på seg 3 prosent, mens XL Group klatret 5,8 prosent.Gårsdagens vinneraksje på Wall Street ble Kura Oncology, som steg svimlende 72 prosent, etter at selskapets preparat har nådd målet i en fase 2-studie.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også