Morgan Kane-sjef: Søksmålet er useriøst

Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment går til motsøksmål mot Morgen Kane-gründer.

Administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment er på krigsstien torsdag. I en oppdatering sendt ut fra selskapet slår hun tilbake mot søksmålet fra Ryan Wiik, og ber samtidig retten i California avvise søksmålet fra gründeren.Gründer Ryan Wiik og tidligere styreleder Jim Cardwell saksøkte tidligere i år Lucia-Khan personlig for bedrageri. Wiik på sin side er saksøkt for å ha tilegnet seg 18 millioner aksjer i selskapet på ulovlig vis. Disse aksjene er nå fryst til domstolen i California har avgjort søksmålet mot Wiik.- Både konsernsjefen og selskapet mener Wiiks søksmål mot henne både er ondsinnet og grunnløst, og at det var designet for å skremme og ydmyke konsernsjefen, samt hindre svindeletterforskningen mot Wiik, skriver selskapet i en uttalelse.Vil hindre søksmålI en oppdatering torsdag opplyses det om at Lucia-Khan tar rettslige grep, og har henvendt seg til retten i California for å forhindre deler av søksmålet ved hjelp av en Anti-SLAPP-forføyning.- Anti-SLAPP-begjæringen er spesifikt rettet mot Wiiks påstander om ærekrenkelse, beskyldninger om at administrerende direktør skal ha ærekrenket ham, skriver selskapet.SLAPP (Strategi Lawsuit Against Public Participation) er en betegnelse på søksmål hvor en person i realiteten ikke har noe håp om å vinne selve søksmålet, men er et virkemiddel for å få personen/selskapet man saksøker til å tie i offentligheten. Wiik har levert et saksmål mot selskapet hvor han har et krav om å få minst 90 millioner kroner i etterbetalinger av lønn.- Ledelsen noterer seg at et krav på 90 millioner kroner som kompensasjon for en uerfaren leder - spesielt en som har levd på selskapets utgifter i ni år - helt klart absurd, har WR Entertainment tidligere uttalt. WR Entertainment har filmrettighetene til bøkene, og til rettighetene til e-bøkene om Morgan Kane, men har det siste året vært preget av beskyldninger, aksjonæropprør og søksmål. Selskapet ble i 2009 grunnlagt av Gunnar Ryan Wiik sammen med amerikanske partnere.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også