Nettsted: Aker nær riggoppkjøp

Det Røkke-dominerte konsernet skal ha vært i samtaler med verft. 

I starten av juni informerte Stena Atlantic, et datterselskap av Stena Drilling, det koreanske verftet Samsung Heavy Industries om at det ville benytte retten sin til å kansellere kontrakten for byggingen av den halvt nedsenkbare "harsh enviroment"-riggen Stena MidMAX.Riggen tilhører kategorien rigger som er blant de mest populære oppkjøpskandidatene til selskaper som John Fredriksens Northern Drilling.Da vi omtale kanselleringen i juni skrev vi at den nok ikke ville ligge urørt alt for lenge.Onsdag rapporterer ikke-navngitte kilder til bransjenettstedet Upstream at Aker-gruppen skal være nær ved å sluttføre en avtale om kjøp av nettopp "Stena Midmax".Kildene opplyser at Akastor-konsernsjef Kristian Røkke skal ha vært i samtaler med verftet.Ifølge en bransjekilde vil det bli lansert en påfølgende anbudskonkurranse for en driftskontrakt for riggen, der Odfjell Drilling kan være en potensiell kandidat, ifølge TDN Finans.En talsmann for Aker ASA bekrefter til bransjenettstedet at de ser på muligheter, men at de ikke kan si hvem de snakker med. Et annet hett oppkjøpsobjekt er NADL-riggen West Rigel som ligger ved Jurong-verftet i Singapore.Det skal ha kommet inn flere bud på denne, ifølge kilder Hegnar.no har snakket med. Transocean skal ha vært veldig interessert i West Rigel, og Odfjell Drilling har uttalt at de har tatt en kikk på nevnte rigger.– Alle sirkler rundt de mulighetene, men hva som skjer til syvende og sist, det vet jeg ikke, sa konsernsjef i Odfjell Drillingm Simen Lieungh til Hegnar.no i starten av juni uten å legge skjul på at de også har sett på riggene.– Vi er som de fleste andre interessert i å sondere terrenget, sa han. – Det må være riktig rigg og riktige omstendigheter, så kan det være aktuelt å vurdere kjøp, uttalte riggsjefen.