Ny redningsplan sender aksje til værs

To aksjer stiger kraftig etter nyheter. (oppdatert 09:10)

Etter gårsdagens rekordavslutning, åpner Oslo Børs opp tirsdag morgen. Rett etter åpning står hovedindeksen i 753,70, etter en oppgang på 0,27 prosent.Ifølge Netfonds og analysesjef Roger Berntsen kommer dette som følge av redusert geopolitisk frykt (Nord-Korea) og at orkanen Irma, gjorde mindre skade enn ventet. Berntsen trekker også frem i sin morgenrapport at Oslo Børs vil kunne oppleve en liten lettelse for utfallet av stortingsvalget, der Solberg regjeringen etter alt å dømme vil lede Norge de neste fire årene også. Oljeprisen/StatoilOljeprisene beveger seg lite tirsdag morgen, etter at de fleste oljeraffineriene i Mexicogulfen nå er tilbake i full produksjon etter ekstremværet Harvey.Samtidig har Irma fortsatt sin ferd nordover etter å ha ført med seg store vannmengder til Florida, noe som har ført til at flere millioner mennesker har mistet tilgangen til brensel og andre energikilder, skriver TDN Finans.De to værsystemene har den siste tiden herjet i Mexicogulfen og på kysten av Florida, og har ført til store forstyrrelser i olje- og destillatmarkedet. Ifølge meglerhuset Goldman Sachs, har de to værsystemene tilsammen påvirket oljeetterspørselen med omlag 600.000 fat pr dag.Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 53,76 dollar fatet, etter en nedgang på 0,15 prosent. WTI-oljen er ned 0,10 prosent til 48,02 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,842 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Statoil er opp 0,61 prosent.Norske SkogDet nye styret i Norske Skog varsler tirsdag at det mandag 18. september vil bli presentert et nytt rekapitaliseringsforslag - Forslaget vil være basert på den nåværende driften og utsiktene til Norske Skog-konsernet og har som mål å gi en robust industrielt og finansiell plattform for den fremtidige utviklingen av gruppen, heter det. Planen er å annonsere forslaget mandag 18.september (kl. 13:00). Etter 18. september ventes selskapets kreditorer å få ti dager på seg til enten å godta eller forkaste forslaget, opplyses det.Rekapitaliseringsforslaget vil være basert på det nylig annonserte estimatet om et bruttoresultat på rundt 700 millioner kroner for 2017. Forslaget vil redusere gruppens gjeldsposisjon og rentebetalinger til et nivå som gir Norske Skog en realistisk og langvarig kapitalstruktur, opplyses det. Norske Skog stiger 27,63 prosent rett etter børsåpning, til 0,96 kroner.PCI Biotech Resultater fra PCI Biotechs fimavacc fase 1-studie indikerer forbedret T-celle-respons ved tålelige doseringsnivåer, skriver selskapet i en melding tirsdag.Målet med fase I-studien er å bestemme sikkerhet, toleranse og immunrespons av fimaVacc hos friske frivillige.Askjen åpner opp 13,78 prosent til 28,90 kroner.Røkke-aksje nedgraderesI en oppdatering tirsdag nedgraderer Macquarie sin anbefaling på Aker BP til nøytral fra tidligere «outperform» , ifølge TDN Finans. Meglerhuset fastholder likevel kursmålet på 156 kroner, som betyr at analytikerne ser en liten oppside på omlag syv prosent.Aker BP faller 1,23 prosent til 144,30 kroner. Asetek med forlikAsetek opplyser i en oppdatering tirsdag at datterselskapet Asetek Danmark, CMI USA og Cooler Master har inngått en forliksavtale.Aksjen er opp 0,45 prosent til 111,00 kroner.Ingen enighet i SASDet var tirsdag morgen ingen kontakt mellom partene etter at meklingen mellom SAS og flygerne brøt sammen mandag. Selv om SAS i går uttalte at de har klare ambisjoner om å få til en løsning innen rutetrafikken går i stå, er det fortsatt stor fare for at samtlige norske SAS-piloter streiker fra torsdag. - Nei, det er ingen kontakt. Men så er det ikke så lenge siden vi gikk fra hverandre heller, sier leder for Norske SAS-flyveres forening (NSF), Jens Lippestad, til NTB tirsdag.SAS-aksjen er ned 0,46 kroner til 21,70 kroner. SeadrillI dag utløper fristen bankene har gitt Seadrill for å komme frem til en løsning på det som av flere blir omtalt som en ekstremt komplisert restrukturering.Selskapet selv har varslet at det mest sannsynlig vil søke beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11 i USA.Flere har spekulert i hva som blir utfallet av restruktureringen. Det mye tyder på er at hovedeier og styreleder John Fredriksen vil fortsette å ha kontrollen med selskapet, akkurat som i dag.Det har foreløpig ikke kommet noen oppdateringer fra selskapet tirsdag morgen. Aksjen faller 1,33 prosent til 1,48 kroner.