Nye dystre spådommer fra investorlegende

Michael Probst

Den amerikanske investoren Jim Rogers advarer mot kraftig børsfall.

Jim Rogers som blant annet startet det myteomspunnede hedgefondet Quantum Fund sammen med George Soros har flere gangen advart om at et kraftig børsfall er nært forestående.– Tro det eller ei, men aksje- og obligasjonsmarkedene går ikke opp i evig tid. Det kan de ikke, skrev han på bloggen sin høsten 2015.I takt med lettelser fra verdens store sentralbanker, har børsene fortsatt til stadig nye rekordnoteringer.Når den ekspansive pengepolitikken avtar, vil det få store konsekvenser for aksjemarkedene, mener Rogers. Til finanskanalen RealVision sier han ifølge Marketwatch at det kommende børsfallet vil være «forferdelig» og «det verste vi har sett i vår tid», skriver DN. Spesielt én type investorer vil bli hardt rammet av denne kommende nedturen, mener han.Det er eierne av såkalte ETFer - børsnoterte indeksfond som er passivt forvaltede indeksfond som kan handles som en vanlig aksje. – Når børsfallet starter, vil mange personer finne ut at «å herregud, jeg eier ETF-er, og de har kollapset. De har falt mer enn noe annet». Og årsaken til at ETF-ene vil falle mer enn noe annet er at det er dette alle eier, sier Rogers til RealVision tv, ifølge DN.