Obligasjonseiere i Seadrill vil stoppe redningsplanen

Flere obligasjonseiere i Seadrill har engasjert advokater i et forsøk på å hindre selskapets restruktureringsplan.

En drøy uke etter at det ble kjent at det John Fredriksen-eide riggselskapet Seadrill søker konkursbeskyttelse i USA , møter selskapet motgang. En gruppe av Seadrills usikrede obligasjonseiere prøver nå å samle opp nok obligasjonseiere til å kunne blokkere restruktureringsforslaget som foreløpig ligger på bordet, skriver Bloomberg, ifølge TDN Finans. Ifølge kilder som har kjennskap til saken har investorgruppen hyret inn advokatselskapet Stroock & Stroock & Lavan LLP for å bistå i arbeidet med å få en bedre restruktureringsavtale. Investorgruppen mener at de med dagens redningspakke sitter igjen med en urettferdig liten andel av selskapet.Investorgruppen nærmer seg å nå den nødvendige mengden på 1/3 av eierne i de usikrede obligasjonslånene på totalt 2,3 milliarder dollar. Det vil i så fall gi investorene nok stemmer til å hindre redningsplanen. Seadrill eller Stroock har ikke ønsket å kommentere saken, opplyser Bloomberg. Ti milliarder i ny kapital Seadrill opplyste rett før fristen for å få på plass en løsning at omstruktureringsplanen var inngått med over 97 prosent av långiverne, og rundt 40 prosent av obligasjonseierne. I tillegg kom en investorgruppe ledet av Seadrills største aksjonær Hemen Holding Ltd.Restruktureringen sikrer at det blir tilført 1,06 milliarder dollar, snaut ti milliarder norske kroner, i ny kapital. 860 millioner dollar av dette er et aksjonærlån, mens 200 millioner dollar er ny egenkapital.I tillegg, dersom kreditorene støtter planen, vil Seadrills usikrede obligasjoner og andre fordringer på til sammen 2,3 milliarder dollar bli omgjort til rundt 15 prosent av den nye egenkapitalen. De største taperne er dagens aksjonærer som vil sitte igjen med kun rundt to prosent av egenkapitalen etter den endelige restruktureringen.