Konsolideringen i riggnæringen har fått fart på seg i kjølvannet av offshorekrisen som har sendt flere riggselskaper ut i omfattende restruktureringsprosesser. Tidligere i måneden la Transocean inn bud på alle aksjene i Songa Offshore, og riggselskapet Ensco er i prosessen med å fusjonere med Atwood Oceanics - en deal som forøvrig er
sterkt mislikt av flere aksjonærer.Les også: - Det er åpenbart en god pris for Songa OffshoreLes også: Het oppkjøpskandidat: Maersk Drilling skriver Bloomberg i en artikkelKildene hevder at det kinesiske selskapet skal ha sett på enkeltrigger i tillegg til selskaper som John Fredriksen-dominerte Seadrill og den OTC-noterte jack up-eieren Shelf Drilling som tidligere i år kjøpte tre rigger av nettopp Seadrill.Seadrill stormer likevel opp på Oslo Børs og er i skrivende stund opp over 108 prosent.
 Tirsdag denne uken ble det også kjent at Borr Drilling har tatt en andel på nesten 10 prosent i det amerikanske riggselskapet.Transocean skal forøvrig også ha vist interesse for flere andre aktører før det landet på Songa Offshore. Maersk Drilling skal ha vært blant disse.  Interessert i SeadrillFredag at det statseide konglomeratet China Merchants Group ser etter muligheter for oppkjøp av riggeiere som har slitt med å komme seg etter kollapsen i oljeinvesteringene og påfølgende ras i riggratene.Nyhetsbyrået viser til ikke-navngitte kilder med kjennskap til saken.Prosessen skal være på et svært tidlig stadium og China Merchans skal ikke ha lagt inn noen formelle bud, opplyses det. Når det gjelder Seadrill understreker kildene at et rent oppkjøp kan bli vanskelig på grunn av den pågående restruktureringsprosessen til selskapet. Det kinesiske konglomeratet avviser i en uttalelse at de har vurdert å kjøpe riggselskaper som Seadrill og Shelf Drilling. Shelf Drilling stiger mer beskjedne 3,23 prosent til 64 kroner på OTC-listen.