Oslo Børs banker til med ny rekord

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,67 prosent til ny all-time high intradag på 750,93 ved lunsjtider mandag.Dette skjer i kjølvannet av børsoppgang i Asia, og til tross for fallende oljepris. Den forrige rekorden intradag ble satt 5. september og lød på 749.73.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 53,60 dollar, ned 0,33 prosent.Ifølge TDN Finans falt oljeprisene i forkant av at ekstremværet Irma traff den amerikanske østkysten søndag kveld norsk tid. Irma kan føre til redusert etterspørsel etter bensin og andre destillater Statoil har sendt ut en børsmelding i forbindelse med utbytteemisjonen for første kvartal 2017. Tegningskursen skal, i henhold til styrets vedtak 26. juli 2017, være lik volumvektet gjennomsnittlig aksjekurs på Oslo Børs de siste to handelsdagene (7. og 8. september 2017 ) i tegningsperioden for utbytteemisjonen, fratrukket en rabatt på fem prosent.Den volumvektede gjennomsnittlige aksjekursen på Oslo Børs for de relevante handelsdagene var 148,55 kroner. Tegningskursen per aksje er dermed 141,12 kroner.Aksjen stiger 0,41 prosent til 148,10 kroner.SASSAS-streiken trappes opp torsdag. Da blir alle norske SAS-flygere tatt ut i streik, og streiken vil ramme all rutetrafikk, opplyser Parat.Storbanken HSBC oppgraderer mandag anbefalingen sin på SAS-aksjen til kjøp fra hold, og øker samtidig kursmålet til 25 svenske kroner fra 20 kroner, melder Bloomberg. Aksjen stiger 2,35 prosent til 21,80 kroner.Interoil Exploration & Production Interoil Exploration & Production melder om en gjennomsnittlig olje- og gassproduksjon på 968 fat oljeekvivalenter per dag fra Colombia i august 2017. Det er opp fra 915 fat oljeekvivalenter per dag i juli. Tallene gjelder IOX-lisenser.Snittprisen for oljen var 49,8 dollar per fat, mens gassen i snitt gikk for 19,8 dollar.Aksjen hopper 22,35 prosent til 4,39 kroner.Skjebneuke for SeadrillI morgen, tirsdag 12. september, utløper fristen bankene har gitt Seadrill for å komme frem til en løsning på det som av flere blir omtalt som en ekstremt komplisert restrukturering. Selskapet selv har varslet at det mest sannsynlig vil søke beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11 i USA.Flere har spekulert i hva som blir utfallet av restruktureringen. Det mye tyder på er at hovedeier og styreleder John Fredriksen vil fortsette å ha kontrollen med selskapet, akkurat som i dag.- Fredriksen vil bli en minst like stor eier som i dag. For det første har han 24 prosent av aksjene. I tillegg eier han obligasjoner, men han vil også komme med nye penger. Det pleier å være slik at de nye pengene dikterer betingelsene, påpeker rigganalytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier overfor DN.Seadrill faller 7,41 prosent til 1,50 kroner. Anbefaler salgSparebank 1 Markets nedgraderer ifølge Bloomberg News anbefalingen på Nordic Semiconductor til «selg» fra «kjøp», skriver TDN Finans.Analytikerne senker kursmålet til 40 kroner fra tidligere 42 kroner. Aksjen er ned 2,08 prosent til 42,50 kroner.