Oslo Børs suser videre mot nye rekorder

Festen fortsetter.

Det har vært en positiv tirsdag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 754,93 poeng, opp 0,43 prosent. Tidligere i dag var indeksen oppe i rekordhøye 756,06 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,2 milliarder kroner.Analysesjef Roger Berntsen skriver i dagens rapport fra Netfonds at Oslo Børs vil kunne oppleve en lettelse etter stortingsvalget, der Solberg-regjeringen gikk av med seieren.Olje/StatoilOljeprisen beveger seg lite tirsdag morgen, etter at de fleste oljeraffineriene i Mexicogulfen nå er tilbake i full produksjon etter ekstremværet Harvey.De to værsystemene har den siste tiden herjet i Mexicogulfen og på kysten av Florida, og har ført til store forstyrrelser i olje- og destillatmarkedet. Ifølge meglerhuset Goldman Sachs, har de to værsystemene tilsammen påvirket oljeetterspørselen med rundt 600.000 fat pr dag.Et fat Nordsjøolje omsettes for 53,56 dollar, uforandret fra i går. Statoil klatrer 0,61 prosent til 149,30 kroner.Norske SkogDet nye styret i Norske Skog varsler tirsdag at det mandag 18. september vil bli presentert et nytt rekapitaliseringsforslag - Forslaget vil være basert på den nåværende driften og utsiktene til Norske Skog-konsernet og har som mål å gi en robust industriell og finansiell plattform for den fremtidige utviklingen av gruppen, heter det. Etter 18. september ventes selskapets kreditorer å få ti dager på seg til enten å godta eller forkaste forslaget, opplyses det.Norske Skog stiger 18,42 prosent til 0,90 kroner.PCI Biotech Resultater fra PCI Biotechs fimaVacc fase 1-studie indikerer forbedret T-celle-respons ved tålelige doseringsnivåer, skriver selskapet i en melding tirsdag.Målet med fase I-studien er å bestemme sikkerhet, toleranse og immunrespons av fimaVacc hos friske frivillige.Aksjen stiger 9,45 prosent til 27,80 kroner på Oslo Axess.SASDet var tirsdag morgen ingen kontakt mellom partene etter at meklingen mellom SAS og flygerne brøt sammen mandag. Selv om SAS i går uttalte at de har klare ambisjoner om å få til en løsning innen rutetrafikken går i stå, er det fortsatt stor fare for at samtlige norske SAS-piloter streiker fra torsdag. Aksjen legger på seg 2,29 prosent og omsettes nå for 22,30 kroner. SeadrillI dag utløper fristen bankene har gitt Seadrill for å komme frem til en løsning på det som av flere blir omtalt som en ekstremt komplisert restrukturering.Selskapet selv har varslet at det mest sannsynlig vil søke beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11 i USA.Flere har spekulert i hva som blir utfallet av restruktureringen. Det mye tyder på er at hovedeier og styreleder John Fredriksen vil fortsette å ha kontrollen med selskapet, akkurat som i dag.Etter en rolig start på tirsdagen, fikk aksjen vind i seilene da klokken nærmet seg 10.00. Aksjen omsettes nå for 1,83 kroner, opp hele 22 prosent.