Rally i flere aksjer på en rekordsterk børs

Linus Sundahl-Djerf

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,62 prosent før den sluttet på 756,34 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,85 milliarder kroner.Tidligere i dag var indeksen oppe i rekordhøye 756,57 poeng.  Olje/StatoilOljeprisen beveget seg lite tirsdag morgen, etter at de fleste oljeraffineriene i Mexicogulfen nå er tilbake i full produksjon etter ekstremværet Harvey.De to værsystemene har den siste tiden herjet i Mexicogulfen og på kysten av Florida, og har ført til store forstyrrelser i olje- og destillatmarkedet. Ifølge meglerhuset Goldman Sachs har de to værsystemene til sammen påvirket oljeetterspørselen med rundt 600.000 fat pr dag.Et fat Nordsjøolje omsettes for 54,16 dollar. Statoil klatret 0,74 prosent til 149,50 kroner.Norske SkogDet nye styret i Norske Skog varslet tirsdag at det vil bli presentert et nytt rekapitaliseringsforslag  mandag 18. september.Klokken 15.33 ble det innført børspause i Norske Skog. Aksjen ble sist omsatt for 0,90 kroner etter en oppgang på 18,42 prosent.Det har foreløpig ikke kommet noen børsmeldinger fra selskapet, men Dagens Næringsliv kan likevel rapportere om at långiverne tar kontroll over selskapets syv fabrikker. Samtidig gjør den avgåtte Norske Skog-sjefen, Sven Ombudstvedt, comeback. I verste fall kan dette føre til at aksjonærene mister alt.- Nå har det tatt såpass lang tid å få på plass en løsning. Det går ikke og nå har en prøvd alt mulig. Av hensyn til de operative virksomhetene i Norske Skog, så tiltrer nå de sikrede obligasjonseierne pantet og jeg settes inn i styret til Norske Skog as som styreleder for å hjelpe til at de syv fabrikkene drives videre uten problemer, sier Ombudstvedt til DN.PCI Biotech Resultater fra PCI Biotechs fimaVacc fase 1-studie indikerer forbedret T-celle-respons ved tålelige doseringsnivåer, skriver selskapet i en melding tirsdag.Målet med fase 1-studien er å bestemme sikkerhet, toleranse og immunrespons av fimaVacc hos friske frivillige.Aksjen la på seg 6,69 prosent til 27,10 kroner på Oslo Axess.SASDet var tirsdag morgen ingen kontakt mellom partene etter at meklingen mellom SAS og flygerne brøt sammen mandag. Selv om SAS i går uttalte at de har klare ambisjoner om å få til en løsning innen rutetrafikken går i stå, er det fortsatt stor fare for at samtlige norske SAS-piloter streiker fra torsdag. Aksjen la på seg 5,05 prosent og endte på 22,90 kroner. SeadrillI dag utløper fristen bankene har gitt Seadrill for å komme frem til en løsning på det som av flere blir omtalt som en ekstremt komplisert restrukturering.Selskapet selv har varslet at det mest sannsynlig vil søke beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11 i USA.Flere har spekulert i hva som blir utfallet av restruktureringen. Det mye tyder på er at hovedeier og styreleder John Fredriksen vil fortsette å ha kontrollen med selskapet, akkurat som i dag.Ved børsens slutt forelå det ikke ny informasjon. Aksjen sluttet på 1,80 kroner, opp hele 20 prosent. Questerre Energy CorporationI forkant av olje- og offshorekonferansen til meglerhuset Pareto Securities som starter onsdag, har Questerre Energy Corporation publisert en presentasjon. Det er om lag en måned siden selskapet sist publiserte en presentasjon, og foruten noen få regnskapstall og at selskapet har boret tre flere brønner er det meste det samme.I den nyeste presentasjonen er det imidlertid lagt til en setning som ikke var der sist: Mål om produksjon på 2.000 fat oljeekvivalenter pr dag innen tidlig 2018. Det betyr at selskapet har som mål å nærmest doble produksjonen i løpet av mindre enn et halvt år. I 2. kvartal var produksjonen på 1.037 fat oljeekvivalenter pr dag. Pareto Securities har forøvrig aksjen som et av sine fem toppvalg blant de 23 oljeselskapene de dekker. Tirsdag klatret aksjen 6,52 prosent til 7,03 kroner.