Restrukturering i boks for Island Offshore

Samtalene med banker, obligasjonseiere og hovedaksjonærene skal endelig ha båret frukter for det Ulsteinvik-baserte offshorerederiet.

Det kriserammede offshorerederiet Island Offshore skal ha kommet til enighet om en restruktureringsavtale med sine kreditorer, skriver bransjenettstedet Tradewinds tirsdag.Det er den andre på bare to år. Rederiet kom til enighet med långiverne sine om en foreløpig løsning våren 2016, men i november i fjor måtte rederiet starte på en ny runde med restruktueringsforhandlinger som følge av høy gjeld og dypdykket i markedet for offshore serviceskip.Under forutsetning av visse betingelser skal rederiet ha kommet frem til enighet med de sikrede långiverne om en restruktureringsperiode som strekker seg til slutten av 2020, skriver bransjenettstedet.Bankene skal være enige om å forlenge nedbetalingene dersom eierfamiliene Ulstein og Chouest tilfører flere kontanter til selskapet, fremgår det av artikkelen. Finansavisen skrev i forrige uke at eierne trolig vil gå inn med et beløp i størrelsesordenen 350 millioner kroner. Rederiet som har en flåte på 25 offshoreskip, hadde en ordrebok på 2,2 milliarder kroner ved utgangen av 2. kvartal.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også