John Fredriksen og hedgefondet Centerbridge Partners skal være i samtaler med Seadrills obligasjonseiere rundt en plan for restrukturering av gjelden, skriver Bloomberg som viser til kilder med tett kjennskap til saken. Det melder TDN Finans. Personene sier til Bloomberg at gjennom det nåværende forslaget vil Fredriksen og Centerbridge få betydelige eierandeler i Seadrill i bytte mot et nytt lån på om lag én milliard dollar. Det medfører at Fredriksen vil fortsette å være selskapets største aksjonær, mens de resterende aksjonærene viskes ut.Obligasjonseierne skal være invitert til å bli med i lånet i bytte mot aksjer, opplyses det.Seadrill har ifølge Bloomberg 843 millioner dollar i obligasjonsgjeld som forfaller 15. september, og selskapet ønsker å implementere en gjeldsplan via Chapter 11 i USA før den tid. Bankene har gitt riggkjempen lov til å fortsette å forhandle om en refinansieringsløsning til 12. september. - Vårt primære mål for øyeblikket er å fullføre de siste forhandlingene i vår omfattende restruktureringsplan som er kommet langt på vei og sannsynligvis vil bli gjennomført som en Chapter 11-prosess på eller før 12. september 2017, sa den ferske konsernsjefen Anton Dibowitz i forbindelse med fremleggelsen av tallene for 2. kvartal som ble presentert 24. august.