Semco Maritime skal oppgradere Fredriksen-rigg

Gode nyheter for Semco Maritime sitt verft på Hanøytangen utenfor Bergen.

- Vi er fornøyde med at North Atlantic Drilling har valgt oss til oppdraget. Dette er en stor og viktig ordre for Semco Maritime og det største oppdraget for verftet vårt på Hanøytangen så langt, sier Lars Skov, konserndirektør i Semco Maritime Rig Projects.Oppdraget han snakker om er kontrakten for å oppgradere den 2011-bygde jack up-riggen West Elara som skal arbeide for ConocoPhillips på Ekofisk-feltet i Nordsjøen i en periode på 10 år med oppstart i 2018. North Atlantic Drilling ble i april i år tildelt to 10-års kontrakter med ConocoPhillips for jack up-riggene West Elara og West Linus.Les også: NADL-sjefen: - Den sattOppgraderingsarbeidet på Hanøytangen vil starte så fort West Elara kommer av sin kontrakt med Statoil.- Etter en evaluering av anbud, ble Semco Maritime valgt som den suksessfulle kontraktøren. Vi ser frem til et sterkt og vellykket samarbeid med Semco Maritime på dette prosjektet som er en viktig milepæl i forkant av at riggen skal starte operasjonene på Ekofisk-feltet, sier konsernsjef i North Atlantic Drilling, Alf Ragnar Løvdal i en kommentar.Kontrakten innebærer at Semco må gjøre mange nyansettelser.- Et team på 10 personer jobber for øyeblikket med prosjektering og planlegging av prosjektet. I tillegg venter vi å ansette gode 150 personer for selve arbeidet med å oppgradere og tilpasse riggen til den spesifikke borejobben for ConocoPhillips, sier konserndirektør ved Semco Martime Rig Projects Procjet Management, Nikolaj Vejlgaard.Lars Skov mener kontrakten bekrefter den positive utviklingen i markedet.- Ordren bekrefter også den økende aktiviteten i markedet for riggoppgraderinger som vi har sett i andre halvår av 2017. Tegnene er positive og gir opphav til forsiktig optimisme i et fortsatt utfordrende marked, sier Skov.