Shelf Drilling får levert sin siste Seadrill-rigg

Overleveringen av tre rigger er fullført.

Det OTC-noterte riggselskapet Shelf Drilling har tatt levering av den siste av tre Seadrill-rigger det kjøpte i starten av mai. Jack up-riggen West Mischief har blitt overlevert og dermed er transaksjonen, som også inkluderte jackup-riggene West Triton, West Resolute, fullført. Shelf Drilling som ble opprettet i 2012, betalte 225 millioner dollar for de tre riggene, og finansierte kjøpet gjennom en emisjon tilrettelagt av DNB Markets og Arctic Securities. .Det er aksjene som ble utstedt i forbindelse med denne emisjonen som er notert på den norske OTC-listen.Partner i riggmeglerhuset Bassøe Offshore, David Carter Shinn, omtalte avtalen som bra for begge parter.Riggmeglerhuset har et eget verdivurderings-verktøy for rigger (RVT) som anslo en total verdi for riggene på kjøpstidspunktet på mellom 224 millioner dollar og 255 millioner dollar.Transaksjonsverdien var dermed i nedre del av dette sjiktet.- Til en gjennomsnittlige pris på 75 millioner dollar pr rigg, sikret de seg eiendeler av høy kvalitet til et bunnivå av dagens allerede deprimerte verdier, skrev Shinn i en oppdatering i mai.I likhet med Seadrill var Shelf Drilling gjenstand for oppkjøpsrykter denne uken. Les mer her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også