Aker Solutions Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statoil-kontrakt til Aker Solutions

Skal bidra til økt produksjon på Troll-feltet.

Aker Solutions melder torsdag at det har fått en kontrakt av Statoil for Front end engineering og design (FEED) av en modul som skal øke produksjonen på Troll-feltet i Nordsjøen.Kontrakten inkluderer en opsjon for engineering, anskaffelse, konstruksjon og installasjon av modulen som vil motta og prosessere gass fra Troll Vest før den eksporteres til Kollsnes-fasiliteten på land.Modulen skal installeres på Troll A-plattformen.- Vi gleder oss til å starte arbeidet på neste fase av denne viktige utviklingen og ser frem til samarbeidet med Statoil for å optimalisere verdien av dette feltet, sier konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo i en kommentar.Troll-feltet ventes å være i produksjon til etter 2050.Kontrakten vil bli lagt inn i selskapets ordrebok for tredje kvartal.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også