Sunnmøringer er kongene av dansk sjømat

Mediesky familie fra Ålesund sitter på fiskeaksjer for 1,4 milliarder kroner.

- Vi har tro på oppdrettsnæringen. Verden har en voksende befolkning, og det er økt etterspørsel etter sunn og bærekraftig ernæring. Fiskeprotein og sunne fettsyrer gjennom mel og olje fra fisk vil det bare bli økende behov for, sier Kenneth Lande Klokk, adm. direktør i Koppernæs, til Finansavisen.Koppernæs er et familieselskap med hovedkontor i Ålesund, som har røtter tilbake til 1884. Siden 2013 har Koppernæs eid 50 prosent av et danske fiskemelkonsern, og uten at det ble nevnt i riksmediene var konsernet i fjor høst på storhandel i Danmark.Ifølge Finansavisen eier konsernet gjennom direkte og indirekte poster nå 82 prosent av TripleNine Group, som betegner seg som Danmarks største produsent av fiskemel og fiskeolje. I konsernets 2016-regnskap er TripleNine Group balanseført til 1,6 milliarder kroner, og med en eierandel på 82 prosent tilsier det at Koppernæs’ andel er på 1,4 milliarder kroner.Hverken familien eller selskapet har spesielt høy profil i media. Porteføljen er imidlertid basert på en fundamental tro på at etterspørselen etter marine produkter skal gå én vei.- Dette markedet er bare på vei opp. Produksjonen av svinekjøtt har kanskje gått ned, men etterspørselen etter fisk og kylling stiger. For vår del er utfordringen å få tak i nok råstoff, sier Jes Bjerregaard, adm. direktør i TripleNine Group, til Finansavisen.Foruten TripleNine Group har Koppernæs plassert penger i norsk fiskeindustri, eiendom og industriselskapet Tingstad, som driver med handel og produksjon av festemateriell til bygg, mekanisk- og elektroteknisk industri.I 2016 omsatte Koppernæs (konsern) for 869,2 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 63,8 millioner kroner. TripleNine Group omsatte i samme periode for 1.785,7 millioner danske kroner og fikk et resultat før skatt på 127 millioner danske kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker