Kristen Jakobsen. Foto: Finansavisen.

Tidligere Pareto-sjef vitnet i bonusstrid

Tidligere Pareto-topp Kristen Jakobsen fortalte i retten at grunnlegger av Pareto Svein Støle pleide å ringe ham etter hvert bonusoppgjør.

Torsdag vitnet tidligere Pareto-topp Kristen Jakobsen i Oslo tingrett i rettssaken mellom skipsmeglerhuset Lorentzen & Stemoco og Gustav André Steimler, skriver DN. Jakobsen var styreleder i selskapet da Steimler, som nå krever 2,8 millioner kroner i uteblitt bonus fra 2015, var avdelingsleder.– I Pareto var jeg daglig leder og hovedaksjonær Svein Støle pleide å ringe meg nesten hver dag etter bonussamtalene. «Har noen sluttet ennå?» For det er det som skjer hele tiden, sa han ifølge avisen, og forklarte at mange slutter fordi de er misfornøyde med bonus.Steimler mener at han har krav på bonusen fra 2015, og at han i et møte med Caroline Tidemand og Merete Haugli i 2016 fikk beskjed om at selskapet ville betale ham bonusen selv om han sluttet. Tidemand og Haugli er i dag adm. direktør og styreleder.Mye av striden handler om kravet om å stå i stillingen for å få bonus. Jakobsen ble spurt om det var noe nytt som kom i 2016 etter at bonusen for 2015 var opptjent.– Jeg kjenner ikke til en eneste skipsmegler eller finansrederi som ikke har det prinsippet, sa han ifølge DN.Onsdag kom det frem at meglerhuset i fjor høst hadde så dårlig økonomi at aksjonærene måtte låne selskapet penger for å betale lønn. Jakobsen mener både ledelsen og styret har sviktet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også