USA-børser: Flere nye rekorder

Det var blandet stemning da Wall Street åpnet fredag. De toneangivende indeksene endte imidlertid opp ved børsslutt.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 0,66 prosent til 6.495,96. Nasdaq har nå steget fem kvartaler på rad, og har satt rekord 50 ganger hittil i år. Indeksen har steget 1,1 prosent gjennom uken og er opp 1 prosent gjennom månenden.Dow Jones endte uken på 22.405,09 etter en oppgang på 0,11 prosent, og Dow har steget åtte kvartaler på rad – for første gang på 20 år. Så langt i år har Dow satt ny rekord 39 ganger. Gjennom uken la indeksen på seg 0,3 prosent, mens den gjennom måneden la på seg 2,1 prosent.S&P500 klatret 0,37 prosent til 2.519,36, og har steget åtte kvartaler på rad. Indeksen har lagt på seg 0,7 prosent i løpet av uken og 1,9 prosent i løpet av måneden.Tradere forsøkte å finne fotfeste igjen etter en uke med haukete kommentarer fra sentralbanksjef Janet Yellen og den etterlengtede kunngjøringen av skattereformen fra Donald Trumps administrasjon, skriver Marketwatch.Private inntekter i USA steg 0,2 prosent på månedsbasis i august 2017. Privat forbruk i USA var opp 0,1 prosent på månedsbasis i august 2017. Disse tallene var som ventet.Kjerne-PCE steg 0,1 prosent i august, mens den på årsbasis var opp 1,3 prosent, som ventet. PCE-deflatoren steg med 1,4 prosent på årsbasis, mot ventet 1,5. På månedsbasis var den opp 0,2 prosent.Den amerikanske innkjøpsindeksen Chicago PMI overrasket og var 65,2 i september, opp fra 58,9 måneden før. Det var ventet en indeks på 58,7.Philadelphia Federal Reserve Banks President Patrick Harker uttalte fredag at han fortsatt venter at sentralbanken vil heve renten in desember. Uttalelsen kom fem dager etter at Janet Yellen advarte mot å være for treg med å normalisere renten.Når det gjelder hvilke aksjer som beveget børsen mest, så steg Zogenix Inc. 172,23 prosent på nyheter om positive testresultater for medikamentet som skal behandle en sjelden type av epilepsi.Wholde Foods, eid av Amazon.com Inc, steg 0,52 prosent etter uttalelser sent torsdag om at hackere var på ferde og forskte å stjele data - Amazon endte opp 0,5 prosent.Tyson Foods Inc. Steg 7,64 prosent etter at selskapet jekket opp utsiktene og annonserte en restruktureringsplan som inkluderte perimtteringer.