Aksje amok etter Spetalen-kjøp

Oslo Børs både åpnet og avsluttet dagen flatt mandag. Hovedindeksen står ved børsslutt i 785,80 etter en oppgang på 0,13 prosent.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.014 millioner kroner. Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 55,60 dollar, ned 0,02 prosent.USAs byrå for sikkerhet og miljøtilsyn (BSSE) meldte ifølge TDN Finans lørdag at det ikke var rapportert om skader på installasjoner etter at stormen hadde passert, og operatørene ville starte opp igjen produksjon i Mexicogulfen så snart alle standardsjekkene var gjennomført.- Selv om «Nate» førte til en liten hump i veien for produksjonen, førte den ikke til mye skade med tanke på skade på oljeinfrastrukturen, sier analytiker David Lennox i Fat Prophets til Bloomberg News.Statoil endte opp 0,19 prosent til 158,90 kroner, på dagens høyeste volum.Borr DrillingFredag ettermiddag ble det kjent at Tor Olav Trøims ferske riggbaby Borr Drilling gjør en betydelig utvidelse av flåten ved å kjøpe ni premium jack up-rigger fra PPL Shipyard.Prisen var 1,3 milliarder dollar, tilsvarende 10,4 milliarder kroner. Det ble opplyst at selskapet ville hente inn inntil 650 millioner dollar, tilsvarende 5,2 milliarder kroner, ved å utstede inntil 162,5 millioner nye aksjer.Mandag morges meldes det at Borr Drilling har gjennomført en emisjon på 162,5 millioner aksjer til kurs fire dollar pr aksje, tilsvarende nettopp 5,2 milliarder kroner.Emisjonen ble betydelig overtegnet, opplyses det.Aksjen steg 1,88 prosent til 32,60 kroner. Norske Skog varsler redningsplanNorske Skog opplyser i en melding mandag at selskapet er i ferd med å fullføre dokumentasjonen av et revidert forslag til selskapets obligasjonseiere og aksjonærer.Det nye forslaget vil bli lagt frem senest klokken 17:00 tirsdag 9. oktober. - Det er veldig viktig å understreke til våre kunder, leverandører, ansatte og andre interessenter i Norske Skog-konsernet at produksjonen på våre syv papirfabrikker og den andre driften av konsernets datterselskaper vil fortsette som normalt uavhengig av utfallet av rekapitaliseringsprosessen.Norske Skog-aksjen fikk til slutt et lite oppsving, og endte dagen opp 12,77 prosent til 53 øre. Spetalen gir kursfestØystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS flagger en eierandel på 6,62 prosent i Seabird. Spetalen kontrollerer 70 millioner aksjer i kjølvannet av emisjonen i seismikkselskapet i forrige uke, som gikk til 10 øre aksjen.Seabird-aksjen ble dagens soleklare børsvinner etter en oppgang på 27,27 prosent. Dette betyr at aksjene til Spetalen, med en kostpris på 7 millioner kroner, nå er verdt 41 millioner kroner.Seabird-styret utstedte i forrige uke én milliard nye aksjer i forbindelse med en en rettet emisjon til kurs 10 øre og fikk inn 100 millioner kroner.Myrseth anbefalerI den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning kan vi lese at investeringsdirektør Stig Myrseth kaster ut Scatec Solar til fordel for Bjørn Kjos og Norwegian.- Det gigantiske innsidekjøpet til Kjos og Kiese for en knapp måned siden frister. Sterke konjunkturer taler også til aksjens fordel, slår Myrseth fast.Norwegian falt 0,68 prosent til 233,90 kroner.- Kjøp AteaPareto Securities har ifølge en oppdatering mandag tatt opp dekning på Atea med en kjøpsanbefaling.Pareto mener selskapet bør være velposisjonert for å dra nytte av økende etterspørsel etter stadig mer komplekse og sikre IT-løsninger.Kursmålet settes til 130 kroner, noe som tilsvarer en oppside på rundt 18 prosent fra dagens nivå.Atea steg 2,30 prosent til 111,00 kroner.Visting anbefaler utbytteStyret i Vistin Pharma foreslår et ekstraordinært utbytte på syv kroner per aksje, fremgår det av en melding fra selskapet mandag.Dette kommer etter at selskapet i forrige uke gjennomførte salget av sin opioide- og tablettproduksjonsvirksomhet til TPI Enterprises Limited. Aksjen steg 5,58 prosent som følge av nyhetene til 22,70 kroner. Sevan-datter tapte lånesakSevan Marines datterselskap Sevan Holding V AS har tapt saken i Oslo Tingrett om et lån til Logitel Offshore Pte Ltd på 60 millioner dollar, tilsvarende 479 millioner kroner. Sevan opplyser i en børsmelding mandag at selskapet vurderer å anke kjennelsen. Fristen for å anke er innen én måned.Lånet ble gitt til Logitel i 2013 og 2014 for å finansiere en boligrigg. Logitel måtte senere utsette levering av sine rigger, som førte til at betalingene på lånet ble forsinket.Aksjen ble straffet med en nedgang på 11,11 prosent til 12,00 kroner og ble dagens taper på Oslo Børs.