Oslo Børs åpnet opp fra start, men har siden falt tilbake utover formiddagen.Kl. 13:23 er hovedindeksen ned 0,27 prosent til 787,13 poeng.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.290 millioner kroner.
OljeprisenOljeprisene faller noe tilbake fredag formiddag.Brent-oljen omsettes for 56,69 dollar fatet etter en nedgang på 0,54 prosent, mens et fat WTI-olje omsettes for 50,28 dollar, ned én prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjø-olje omsatt for 56,72 dollar ved børsslutt i Oslo torsdag.Markedet venter på hva effektene av orkanen Nate blir.Rundt 15 prosent av oljeproduksjonen i Mexicogulfen skal være steng tned i påvente av orkanen.- Banen til orkanen ser litt uhyggelig ut, men intensiteten underpresterer. Det er grunnen til at vi kanskje vi ikke vil få noen særlige problemer ut av dette, sier direktør Matt Rogers i Commodity Weather Group LCC til Bloomberg, ifølge TDN Finans.SASFlere nyheter fra SAS fredag. Flyselskapet er ute med trafikkrapporten for september som viste at 2,56 millioner passasjerer fløy med SAS i forrige måned, 3,7 prosent færre enn i samme periode i fjor.Den regulære passasjertrafikken (RPK) steg 0,8 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 2,7 prosent.Det medførte at kabinfaktoren falt 1,4 prosentpoeng til 76,2 prosent sammenlignet med september i fjor. Fallet forklares hovedsaklig med større flymaskiner. imidlertid med én prosent til 94 svenske øre, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) falt én prosent til 72 øre (valutajustert).I tillegg har flyselskapet kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling. Styret ønsker fullmakt for en potensiell rettet emisjon på opptil 66 millioner aksjer, tilsvarende knapt 20 prosent av antall utestående aksjer.SAS-aksjen som har steget hele 85 prosent siden nyttår, faller kraftig på dagens nyheter. I skrivende stund er aksjen ned 10,61 prosent til 23,60 kroner.SjømatFlere sjømataksjer faller kraftig fredag og trekker børsen nedover.Størst effekt har Marine Harvest som er ned 1,32 prosent til 156,90 kroner.Videre faller Salmar og Grieg Seafood med henholdsvis 1,95 prosent og 2,13 prosent.Ifølge en rapport fra Nordea Markets gjengitt av TDN Finans er lakseprisutviklingen meget svak og inne i en nedgående trend fra 54 kroner i starten av uken til et nivå på 50 kroner.Meglerhuset opprettholder salgsanbefalingen på Salmar og annefaler investorene å vente med investeringer i laksesektoren for øyeblikket. KitronKitron har investert i en overflate montasje (OFM)-produksjonslinje i Johnstown i Pennsylvania, som nå er i stand til å tilby komplette løsninger for kundene, slik som kretskortmontasje, modulsammenstilling og ferdigstilling av komplette produkter, fremgår det av en melding fredag formiddag.Nyheten sender aksjen opp 2,90 prosent til 8,15 kroner. TungvekterneBlant de tyngste og mest omsatte aksjene på Oslo Børs er det et blandet bilde fredag. Statoil faller 0,44 prosent, mens Norsk Hydro er opp 0,66 prosent.DNB forholder seg uendret på 159,70 kroner, mens Orkla er ned 1,44 prosent til 82,40 kroner.