Tidligere i dag ble det kjent at SAS søker fullmakt for en potensiell rettet emisjon på opptil 66 millioner aksjer, tilsvarende knapt 20 prosent av antall utestående aksjer.Samtidig innkalles det til en ekstraordinær generalforsamling 3. november.SAS-aksjen sluttet torsdag på 26,40 kroner på Oslo Børs. På denne prisingen tilsvarer 66 millioner aksjer drøye 1,7 milliarder kroner.Positiv analysesjefTDN Finans kan fortelle at analysesjef Jacob Pedersen i Sydbank er svært positiv til nyheten om at SAS vurderer å hente inn penger i kapitalmarkedet.- Hos Sydbank tar vi av oss hatten. SAS befinner seg i en situasjon med penger i banken. Enda så har man rentekostnader på cirka 400 millioner svenske kroner pr år. Det er et stort paradoks, med et skrikende behov som må adresseres, sier Pedersen ifølge nyhetsbyrået Ritzau.Nye tallFredag formiddag ble det også kjent at 2,56 millioner passasjerer fløy med SAS i september, 3,7 prosent færre enn i samme periode i fjor. Den regulære passasjertrafikken (RPK) steg 0,8 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 2,7 prosent.Det medførte at kabinfaktoren falt 1,4 prosentpoeng til 76,2 prosent sammenlignet med september i fjor. SAS forklarer fallet hovedsakelig med større flymaskiner.Inklusive chartertrafikken fraktet SAS 2,76 millioner passasjerer i september, og oppnådde en kabinfaktor på 78,4 prosent. Får julingSAS får juling på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 23,50 kroner etter et kursfall på 10,98 prosent.