PGS falt hele 7,91 prosent til 16,89 kroner på Oslo Børs onsdag, og var den nest største taperen etter Thin Film Electronics.Selskapet var ute med en flåteoppdatering tirsdag der det kunne fortelle om 81 prosent flåteutnyttelse i 3. kvartal, fordelt på 53 prosent i multiklient og 28 prosent i kontraktseismikk.
I etterkant av oppdateringen reagerer flere meglerhus helt forskjellig. Også Pareto Securities stiller seg positive til PGS og høyner, i likhet med SpareBank 1 Markets, estimatene for tredje kvartal.Selv om PGS har falt tungt på børsen så langt i år, har den siste måneden vært positiv for selskapets aksjekurs.
Sparebank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen-Nilsen reagerte ifølge Reuters med å jekke opp sitt EBITDA-estimat for 3. kvartal.- Multiklient-allokeringen på 53 prosent var det høyeste siden 3. kvartal 2013, og vi oppjusterer vårt EBITDA-estimat for 3. kvartal fra 105 til 117 millioner dollar, skriver han i oppdateringen som er gjengitt nyhetsbyrået.- Et solid tredje kvartal vil være støttende for ytterligere spillerom mot lånebetingelsen, og alt fokus er på kostnadskontroll, skrev Pareto i oppdateringen som er gjengitt av TDN Finans. Pareto Securities opererer med et kursmål på 32 kroner, noe som er nesten det dobbelte av dagens aksjekurs. NegativeI andre enden av skalaen finner vi meglerhusene Credit Suisse og Fearnley Securities som begge har nedgradert anbefalingene på PGS i dag til «nøytral» og selg, samt nedjustert kursmålene sine til henholdsvis 20 og 13,5 kroner, ifølge TDN Finans. Fearnley venter dermed at PGS-aksjen skal fortsette å falle etter å ha nesten halvert seg siden nyttår, mens Credit Suisse ser en liten oppside.De siste 30 dagene etter at Rune Olav Pedersen tiltrådte som nye konsernsjef etter Jon Erik Reinhardsen, har aksjen løftet seg med 14,6 prosent, selv etter dagens fall på nesten åtte prosent. Seismikkselskapet legger frem tall for tredje kvartal 26. oktober.