Anbefaler Axactor

Optimisme før kvartalstall (oppdatert).

DNB Markets ser i dagens aksjerapport frem til morgendagens tallfremleggelse fra Axactor.- I denne forbindelse venter vi en samlet topplinje på 20,9 millioner euro, et driftsresultat (EBIT) på tre millioner euro og et nettoresultat på 1,6 millioner euro. Forventningene gjenspeiler på den ene siden både underliggende vekst og en økning i aktivitetsnivået for selskapet, men på den annen side også lavsesong for innbetalinger i Sør-Europa, skriver meglerhuset.- Videre venter vi at tilgangen på ny misligholdt kreditt var begrenset til fem millioner euro i kvartalet. Også i denne sammenheng er 3. kvartal et sesongmessig roligere kvartal, og vi ser potensial for en økning i antall transaksjoner gjennom 4. kvartal, heter det videre.DNB Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål fem kroner.Axactor stiger 0,4 prosent til 2,85 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag, og meglerhuset ser dermed en oppside på hele 75 prosent fra dagens nivåer.Oppdatert 14.10: For ordens skyld nevner vi at DNB Markets er en av de største nettoselgerne av Axactor-aksjer tirsdag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også