Oslo Børs åpnet opp fra start, men falt så tilbake utover dagen.
Fasiten var en nedgang i antall sysselsatte utenfor jordbruksektoren i USA falt med 33.000 personer mot en ventet oppgang på 80.000 personer. Til slutt endte hovedindeksen ned 0,57 prosent til 784,79 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.093 millioner kroner.Se sendingen igjen her. OljeprisenOljeprisene falt kraftig tilbake fredag rundt tidspunktet for publiseringen av arbeidsmarkedsrapporten fra USA. Ved børsens stengetid ble Brent-oljen omsatt for 55,72 dollar fatet etter en nedgang på 2,25 prosent, mens et fat WTI-olje ble omsatt for 49,48 dollar, ned 2,60 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjø-olje omsatt for 56,72 dollar ved børsslutt i Oslo torsdag.Markedet venter på hva effektene av orkanen Nate blir.Rundt 15 prosent av oljeproduksjonen i Mexicogulfen skal være stengt ned i påvente av orkanen.- Banen til orkanen ser litt uhyggelig ut, men intensiteten underpresterer. Det er grunnen til at vi kanskje vi ikke vil få noen særlige problemer ut av dette, sier direktør Matt Rogers i Commodity Weather Group LCC til Bloomberg, ifølge TDN Finans.Statoil falt 1,31 prosent til 158,60 kroner. SASDet kom flere nyheter fra SAS fredag.Flyselskapet slapp trafikkrapporten for september som viste at 2,56 millioner passasjerer fløy med SAS i forrige måned, 3,7 prosent færre enn i samme periode i fjor.Den regulære passasjertrafikken (RPK) steg 0,8 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 2,7 prosent.Det medførte at kabinfaktoren falt 1,4 prosentpoeng til 76,2 prosent sammenlignet med september i fjor. Fallet forklares hovedsaklig med større flymaskiner. imidlertid med én prosent til 94 svenske øre, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) falt én prosent til 72 øre (valutajustert).I tillegg har flyselskapet kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling. Styret ønsker fullmakt for en potensiell rettet emisjon på opptil 66 millioner aksjer, tilsvarende knapt 20 prosent av antall utestående aksjer.SAS-aksjen som har steget hele 82 prosent siden nyttår, falt kraftig på dagens nyheter. Aksjen sluttet ned 8,71 prosent til 24,10 kroner.SjømatFlere sjømataksjer falt kraftig fredag og bidro til å trekke børsen nedover.Størst effekt hadde Marine Harvest som endte ned 1,38 prosent til 156,80 kroner.Videre falt Salmar og Grieg Seafood med henholdsvis 2,08 prosent til 231,20 kroner og 1,57 prosent til 78,45 kroner.Ifølge en rapport fra Nordea Markets gjengitt av TDN Finans er lakseprisutviklingen meget svak og inne i en nedgående trend fra 54 kroner i starten av uken til et nivå på 50 kroner.Meglerhuset opprettholder salgsanbefalingen på Salmar og anbefaler investorene å vente med investeringer i laksesektoren for øyeblikket. En eksportør mener ifølge Intrafish at ingen oppnår en pris på 50-51 kroner - det er for høyt. Han mener nedgangen blir på 6-7 kroner per kilo.Bank NorwegianNorwegian Finans Holding, morselskapet til Bank Norwegian, har hatt en pen reise på Oslo Børs hittil år.Siden nyttår er bankens aksjekurs opp 30 prosent, og fredag endte faktisk med ny sluttrekord etter en oppgang på 2,67 prosent til 96 kroner.KitronKitron har investert i en overflate montasje (OFM)-produksjonslinje i Johnstown i Pennsylvania, som nå er i stand til å tilby komplette løsninger for kundene, slik som kretskortmontasje, modulsammenstilling og ferdigstilling av komplette produkter, fremgår det av en melding fredag formiddag.Nyheten sendte aksjen opp 3,54 prosent til 8,20 kroner. SoloppgangScatec Solar-aksjen gjorde det lenge skarpt etter en melding om at selskaopet og sine partnere har ordnet finansiering for tre solparker i Malaysia på totalt 197 MW.Til slutt endte aksjen imidlertid ned 0,22 prosent til 45,20 kroner.En annen solaksje fikk derimot fart på seg.EAM Solar steg 8,02 prosent til 35 kroner og endte dermed som dagens nest største vinner etter Merkur Market-noterte Sino Agroo Food som steg 11,57 prosent til 12,05 kroner.Borr DrillingTor Olav Trøims Borr Drilling og oljeservice-giganten Schlumberger, som ledes av nordmannen Pål Kibsgaard-Petersen, har  signert en avtale der selskapene sammen vil tilby integrerte borekontrakter i offshore jack-up-markedet.Markedet tok godt i mot nyheten og sendte aksjen opp 3,23 prosent til 32 kroner. TungvekterneBlant de tyngste og mest omsatte aksjene på Oslo Børs var det noe blandet fredag.Norsk Hydro steg 0,08 prosent til 60,35 kroner, mens DNB endte ned 0,25 prosent til 159,30 kroner og Orkla sluttet ned 1,08 prosent til 82,70 kroner. Subsea 7 falt 1,74 prosent til 129,70 kroner. Yara var et av få lyspunkter med en oppgang på 0,30 prosent til 363,10 kroner etter at DNB Markets har oppjustert kursmålet til 370 kroner fra tidligere 320 kroner.Meglerhuset har en hold-anbefaling på Yara-aksjen.