Boa Offshore tar fartøy ut av opplag

Det Trondheimsbaserte offshorerederiet tar et av sine to ankerhåndteringsfartøy ut av opplag. 

Boa Offshore som er eid av Ole T. Bjørnevik har ifølge skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers besluttet å ta det 2015-bygde ankerhåndteringsfartøyet «Boa Jarl» ut av opplag for å drive det i spotmarkedet. Beslutningen skal ha blitt tatt på bakgrunn av bedringen i spotmarkedet og en trygghet på at markedet vil fortsette å utvikle seg positivt.Rederiet har bare to ankerhåndteringsfartøy i flåten. I tillegg til «Boa Jarl» har det fartøyet «Boa Bison» som ble ferdigstilt i 2014. Sistnevnte ligger fortsatt i opplag. - Dette tillater dem å bygge relasjoner med operatørene i Nordsjøen som har kommet til siden nedturen, og fortsette å bygge på den erfaringen som har blitt tilegnet siden fartøyet ble levert, skriver senior offshoreanalytiker Inger-Louise Molvær i Westshore Shipbrokers i en rykende fersk markedsrapport. Ifølge skipsmeglerhuset ligger nå 39 ankerhåndteringsfartøy i opplag.Etter det Westshore erfarer, har 24 av disse gyldig klassing, mens for 15 av disse har klassesertifikatene utløpt. Les også:  Kraftig forbedring, men fortsatt rødt for Boa Offshore