Børsene i Asia- og Stillehavsregionen følger , og trekker oppover fredag.I Australia stiger Sydney-børsen én prosent, med god hjelp av den indekstunge finanssektoren.- Ser stadig sterkere utI Japan klatrer Nikkei 0,3 prosent 20.685,49, mens den bredere Topix-indeksen avanserer 0,25 prosent til 1.686,66.Tokyo-børsen kunne i dag registrere at foreløpige tall for den ledende CI-indeksen i Japan viser en oppgang fra ikke-reviderte 105,2 i juli til 106,8 i august.Oppgangen var likevel ikke helt som ventet, ettersom Bloomberg-konsensus pekte mot 107,1.I Hong Kong, der handelen gjenåpnet etter fridagen torsdag, legger Hang Seng på seg 0,3 prosent.Markedene i Kina og Sør-Korea er derimot fortsatt stengt.- Den globale økonomien ser sterkere og sterkere ut, og det driver overskuddene i en tid sentralbankene holder seg nokså vennligsinnede, skriver investeringsdirektør og sjeføkonom Shane Oliver i AMP Capital ifølge CNBC i et notat, i et forsøk på å forklare hvorfor verdens børser overser usikkerheten og de negative overskriftene denne uken.Viktigst av det viktigsteFokus er i dag rettet mot arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) fra USA.Rapporten karakteriseres av mange som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus før arbeidsmarkedsrapporten er ifølge Marketwatch at 75.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i september. Det vil i så fall være ned fra 156.000 i august. Dog regnes utfallet som usikkert, grunnet effektene av orkanene Harvey og Irma.Ledighetsraten ventes uendret på 4,4 prosent.- Like viktig (som antall nye jobber), og noe Federal Reserve vil følge tett, er gjennomsnittlig timelønn, etter svake 0,1 prosent oppgang på månedsbasis i august. Viser disse tallene seg å være sterke, kan det løfte finansaksjer, ettersom Fed vil tillates å fortsette renteøkningene, sier medgründer Nicholas Colas i DataTrek Research til CNBC.