BW Offshore-kontrakt omtales som «svært positiv»

Foto: BW Offshore

Fra terminert til forlengelse. Dagens nyheter fra BW Offshore tok de fleste på sengen.

BW Offshore stiger 3,10 prosent til 26,60 kroner på Oslo Børs mandag etter en melding om at selskapet har fått forlenget kontrakten for FPSOen «Sendje Berge» med fire år.Kontrakten med Addax Petroleum ble opprinnelig terminert i mai, men nå har altså selskapene kommet til enighet om å forlenge avtalen ytterligere. Nyheten kom svært overraskende på både analytikere og investorer.- De fleste positive engangs-triggerne har nå, etter vårt syn, blitt materialisert. Og vi ser begrenset rom for ytterligere positive triggere, het det i en kredittanalyse utgitt av DNB Markets 10. oktober. Meglerhuset Pareto Securities skriver i en oppdatering gjengitt av TDN Finans at det tidligere ble antatt at «Sendje Berge» ville stå uten jobb fra november, og at kontraktsforlengelsen derfor er «svært positiv».I likhet med Nordea Markets, anslår Pareto Securities at kontrakten vil bidra med mellom 10 og 15 millioner dollar i EBTIDA årlig gjennom de fire årene. Det betyr ifølge Pareto, mellom 1,4 og 2,1 kroner pr aksje, dersom man bruker en diskonteringsrente på 7,5 prosent. Meglerhuset påpeker ifølge nyhetsbyrået at dette er lavere enn tidligere, men at det uansett er positivt, siden det ble antatt null i ebitda-bidrag fra FPSOen etter november 2017.