Carnegie: «selg» og «kjøp»

Analytikerne i Carnegie tar grep.

Carnegie nedgraderer ifølge Bloomberg News sin anbefaling på Petroleum Geo-Services til en selg-anbefaling fra en tidligere hold-anbefaling, skriver TDN Finans.Analytikerne kutter kursmålet til 15 kroner fra tidligere 17 kroner, ifølge en oppdatering.Det seneste året har aksjen falt 29,03 prosent på Oslo Børs.Anbefaler «kjøp»Carnegie oppgraderer samtidig ifølge nyhetsbyrået sin anbefaling på TGS-Nopec til en kjøp-anbefaling fra en hold-anbefaling.Analytikerne hever ifølge en oppdatering kursmålet på aksjen til 200 kroner fra 150 kroner.Carnegie mener at TGS' eiendelslette strategi og sterke balanse burde føre til at selskapet gjør det bedre enn konkurrentene i den inneværende nedgangsperioden.Videre peker meglerhuset ifølge TDN Finans på at multiklientinnhentingen er økt i volum, selv om investeringsanslaget for helåret 2017 er 35 prosent lavere enn nivået i 2013.Ellers venter Carnegie at TGS vil rapportere om en omsetning på 145 millioner dollar i 3. kvartal, som er 8 millioner høyere enn konsensus.Aksjen har det seneste året steget 14,30 prosent på Oslo Børs.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også