Cowboy-aksje til topps på rød børs

Hovedindeksen endte på 788,67, ned 0,28 prosent.Det ble omsatt aksjer for 3,6 milliarder kroner.OljeprisenOljeprisene har de siste dagene steget markant etter at økt politisk uro har gitt risikopremie på oljeinvesteringer.Brent-oljen er ved børsslutt opp 0,64 prosent til 58,19 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 51,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 57,80 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USAs president Donald Trump unnlot fredag å erklære at Iran overholder atomavtalen, noe som gir Kongressen i USA 60 dager til å bestemme hva følgene vil bli for Iran.I tillegg har konfliktnivået i Irak de siste dagene blusset opp etter at irakiske regjeringsstyrker mandag tok seg inn i Kirkuk, som ble holdt av kurdiske styrker.Arctic Securities nedgraderte sin anbefaling på Statoil til en hold-anbefaling og beholder kursmålet på 155 kroner.Meglerhuset har nedjustert sitt brent-oljeprisestimat med åtte dollar per fat i 2018 og 2019, og EBIT-estimatet på Statoil er kuttet med henholdsvis 18 og 11 prosent for de to årene.Statoil falt 0,06 prosent til 162 kroner. WR EntertainmentI midten av juli ble det kjent at WR Entertainment-sjef Tasmin Lucia-Khan har fryst gründer Ryan Wiiks nesten 20 millioner aksjer i WR Entertainment.5. september avsa Oslo tingrett en kjennelse i Wiiks disfavør. Retten fant Wiiks forklaring på hvordan han kjøpte 18.774.525 aksjer i selskapet «mangelfull og ikke overbevisende». 6. oktober anket Wiik den siste kjennelsen. Etter å ha gjennomgått Wiiks anke har WR Entertainment komme til konklusjonen om det ikke foreligger nye bevis av betydning, og at rettens avgjørelse var riktig begge gangene, skriver WR Entertainment i en børsmelding tirsdag. - Vi vil fortsette å bruke loven til å avgjøre eierskapet til disse aksjene, som vi bestemt mener tilhører selskapet, skriver selskapet i meldingen. Aksjen toppet vinnerlisten, og er ved børsslutt opp 22,58 prosent til 0,38 kroner. ProsafeDNB Markets nedgraderte Prosafe til salg fra hold, og nedjusterte kursmålet til 12 kroner fra 30 kroner.«Mens Prosafe representerer en opsjon på innhenting, finner vi dagens markedsverdi på 1,5 milliarder kroner en for høy pris å betale. Vi er i økende grad bekymret for inntjeningsutsiktene og ligger 13 og 47 prosent under konsensus for 2018 og 2019», skrev meglerhuset i en analyse tirsdag.Aksjen endte ned 4,27 prosent til 20,20 kroner. Golden OceanGolden Ocean Group har inngått en avtale med selskaper knyttet til John Fredriksen-selskapet Hemen Holding. Avtalen gjelder kjøp av to capesize-skip, og prislappen er 43 millioner dollar per skip. Med dagens kurs utgjør det 680 millioner kroner. Det er ventet at skipene vil generere fri kontantstrøm umiddelbart ved levering. Selskapet opplyste også tirsdag at rederiet utsteder nye aksjer med samlet bruttoproveny på 100 millioner dollar.Golden-aksjen falt 0,52 prosent til 67,25 kroner. TelenorTelenor Group sitt datterselskap i Malaysia, Digi, leverte tirsdag resultatet for 3. kvartal 2017 . Driftsresultatet falt til 975 millioner kroner, fra 1.1234 millioner kroner året før.Handelsbanken Capital Markets nedgraderte sin anbefaling på Telenor til «reduser» fra «akkumuler».JPMorgan derimot oppgraderte sin anbefaling på aksjen til nøytral fra undervekt. Kursmålet oppjusteres til 166 kroner fra tidligere 128 kroner.Selv om Telenor ikke legger frem sine tall for 3. kvartal før onsdag i neste uke, minner DNB Markets om at vi allerede denne uken får tall som vil kunne påvirke forventningene.- I Malaysia har Digi, hvor Telenor eier 49 prosent, lagt frem kvartstall som viser en utvikling like under forventningene. DTAC i Thailand (65 prosent) og Grameenphone i Bangladesh (56 prosent) legger frem 3. kvartalsrapporter hhv. i morgen og på torsdag. For DTAC ligger våre estimater for justert EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) rundt fire prosent over konsensus, og her kan det dermed komme en positiv effekt i morgen, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport.Verdien av de samlede børsnoterte eiendelene utgjør slik DNB Markets ser det rundt 63 kroner per aksje i Telenor.- Våre 3. kvartalsestimater for hele Telenor ligger 1-4 prosent over konsensus, og vi har en kjøpsanbefaling med kursmål 181 kroner, heter det videre.Telenor endte ned 0,06 prosent til 164,50 kroner. NorwegianKepler Cheuvreux tar opp dekning på Norwegian Air Shuttle-aksjen med kjøpsanbefaling.Meglerhuset har et kursmål på aksjen på 330 kroner, som betyr at meglerhuset ser en oppside på over 41 prosent med nåværende aksjekurs. Aksjen lettet 1,94 prosent til 231 kroner. NextgentelChristen Sveaas har gjennom selskapet Kistefos AS kjøpt 4.684.667 aksjer i Nextgentel Holding. Etter transaksjonen kontrollerer Kistefos AS 5.824.667 aksjer i selskapet, tilsvarende 25,02 prosent.Fond forvaltet av Alfred Berg Kapitalforvaltning har solgt alle sine 1.241.681 aksjer i Nextgentel ASA. Alfred Berg hadde 5,34 prosent av de utestående aksjene i selskapet. I en annen melding tirsdag ble det opplyst at Skagen-gründer Tor Dagfinn Veen, gjennom T.D. Veen AS ,har solgt sine 2.419.704 aksjer i Nextgentel, tilsvarende 10,39 prosent av de utestående aksjene.Nextgentel Holding klatret 11,92 prosent til 21,60 kroner. Nordic SemiconductorNordic Semiconductior melder om et resultat etter skatt på 3,6 millioner dollar i 3. kvartal 2017, opp fra 2,6 millioner dollar i samme periode året før. Driftsinntektene beløp seg til rekordsterke 65,7 millioner dollar, sammenlignet med 52,3 millioner dollar i 1. kvartal 2016.Driftsresultatet ble 4,9 millioner dollar, mot 3,9 millioner dollar året før. Ifølge TDN Finans var det derimot ventet et driftsresultat på 8,0 millioner dollar.Nordic-aksjen endte opp 1,12 prosent til 45 kroner. Odfjell DrillingMed den fallende oljeprisen skulle riggaksjen falle ytterligere 86 prosent til 4,54 kroner 19. januar da oljeprisen bunnet ut på rett over 27 dollar fatet. Siden slutten av juli 2016 har det imidlertid vært en eneste lang hurratur for aksjonærene i riggselskapet.Hele 575 prosent har aksjekursen lagt på seg siden da, og ved børsslutt er aksjen opp 6,08 prosent til 31,40 kroner. Aksjen er dermed på sitt høyeste nivå på over tre år.ABG Sundal Collier oppgraderte sin anbefaling på Odfjell Drilling til «kjøp» fra «hold», og oppjusterte kursmålet til 40 kroner fra tidligere 23 kroner.Meglerhuset viser til at selskapet har en stabil kontantstrøm og mener det er en oppkjøpskandidat dersom konsolideringen fortsetter i segmentet.Subsea 7Subsea 7 og Sapura Energy har blitt enige om å avslutte samarbeidet og avvikle joint venturet SapuraAcergy.Tungløft- rørleggingsskipet Sapura 3000 selges til Sapura Energy og ventes å tilføre Subsea 7 rundt 100 millioner dollar og et regnskapsmessig tap på rundt ti millioner dollar i 3. kvartal 2017.Aksjen falt 2,44 prosent til 132 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også