«Mens europeiske aksjemarkeder var litt ned i går fikk vi nok en dag med oppgang og rekorder på Wall street. Gode tall fra amerikansk økonomi ga støtte til oppgangen», skriver Kjetil Olsen, sjeføkonom i Nordea Markets i morgenrapporten.Han viser til at futures peker mot en nokså flat utvikling i dag.«Oljeprisen holder seg nokså i ro rett under USD 56/fat. Bare små endringer i renter og valutakurser i går», skriver Olsen.Referat fra rentemøteDagens kanskje mest spennende hendelse er ifølge sjeføkonomen referatet fra forrige rentemøte i ECB, som det for en gangs skyld faktisk kan være verdt å få med seg.«Årsaken er potensielle signaler knyttet til det kommende rentemøtet nå i oktober, hvor fremtiden til QE-programmet vil annonseres», skriver Olsen.Nøkkeltall fra SverigeKlokken 09.30 presenteres svenske produksjonstall for august.«Vi venter at årsveksten i industriproduksjonen tar seg opp til over 10 % å/å. Selv om base-effekter får ta noe av skylden understreker dette at det går svært godt i svensk økonomi om dagen», skriver Olsen i rapporten.