Derfor skuffer Hydro-tallene

Analytikerne mener likevel etterspørselen kan være en positiv trigger for aksjekursen. 

Børs

Norsk Hydro leverte tidligere i dag et underliggende resultat før finansposter og skatt på 2.446 millioner kroner i 3. kvartal 2017, ned fra 2.930 millioner kroner i 2. kvartal 2017.  Carnegie påpeker at tredjekvartalstallene var svakere enn forventningen på 2.557, men minner om at vekstestimatet for den globale aluminiumetterspørselen ble oppgradert fra 4-6 prosent til 5-6 prosent, skriver TDN Finans. DNB Markets poengterer anslår iflølge nyhetsbyrået at konsensusestimatene for Hydro nå vil komme ned rundt tre prosent som en direkte følge av de høye kostnadene Hydro hadde i kvartalet, samt treg utvikling i kostnadsbedringsprogrammet.Norne Securities mener at det er negativt at selskapet ligger bak skjema på kostnadsbedringsprogrammet, på grunn av de pågående utfordringene innen valsede produkter, men fremhever på positiv side at etterspørselsanslaget for aluminium ble løftet og at man nå ser et lite tilbudsunderskudd i 2018.Hydro-aksjen stiger 1,06 prosent til 62,10 kroner onsdag. 

norsk hydro
carnegie
dnb markets
Nyheter
Børs